Mersin'e seçer

CHP, 15’i büyükşehir, 28’i il olmak üzere ilan ettiği aday sayısını 632’ye çıkardı. Mersin büyükşehirde son dakika değişikliği yaşandı.

Yayınlanma: 04.01.2019 - 20:00
Abone Ol google-news

CHP’de beşinci grup adayların belirlendiği Parti Meclisi (PM) öncesinde bir ilk yaşanarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Mersin büyükşehir adayı son dakikada değişti. MYK’ye getirilen listede yer almasına karşın Serdal Kuyucuoğlu yerine PM’ye Vahap Seçer Mersin adayı olarak getirildi. CHP Mersin’in dışında Bursa, Kahramanmaraş ve Van büyükşehir adaylarıyla birlikte toplam 102 aday daha açıkladı.

CHP’de dün önce MYK ardından PM toplantıları yapılarak partinin 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak adayları belirlendi. Edinilen bilgiye göre MYK’de görüşülerek PM’nin onayına sunulan liste ağırlıklı olarak ilçe ve belde adaylarından oluşurken, dört büyükşehir ve dört il olmak üzere yaklaşık 102 aday yer aldı. İYİ Parti’nin CHP’yi destekleyeceği Bursa Büyükşehir’de Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey aday gösterildi. PM’de onaylanan listeye göre Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adayı ise CHP Kahramaraş Milletvekili Ali Öztunç oldu. Öztunç’un aday olmasıyla CHP’de aday olan milletvekili sayısı da Bolu’da Tanju Özcan, İzmit’te Fatma Hürriyet Kaplan ile birlikte üçe çıktı.

Van’a Nurettin Beyaz
PM’de onay alan listede CHP’nin Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Muradiye İlçe Başkanı Nurettin Beyaz oldu. PM onayına sunulan listede Bayburt, Kütahya, Bitlis ve Iğdır adayları da yer aldığı öğrenildi. Iğdır’da Sözer Sayan aday olurken, Kütahya’da Eyüp Kahveci’nin ismi yer aldı.
CHP’de PM’nin onayına sunulan listede Mersin Büyükşehir Belediye adayında son dakika değişikliği yaşandı. MYK’nin ardından saat 14.00’te başlayan PM’ye getirilen listede Kuyucuoğlu yerine Vahap Seçer aday olarak yer aldı. Seçer PM’de onay alarak CHP’nin Mersin Büyükşehir adayı oldu.
Edinilen bilgiye göre, CHP’nin dün PM’ye sunulan adayları arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın hiçbir ilçesi yer almazken, İYİ Parti ile ilçeler üzerinde yapılan görüşmelerin sürmesi nedeniyle üç büyük kentin ilçe adaylarının bir sonraki PM toplantısında açıklanabileceği belirtiliyor. Dün belirlenen isimlerle birlikte CHP’nin ilan ettiği aday sayısı 632’ye çıkmış oldu.

Böylece CHP bugüne kadar 15 büyükşehir (İstanbul, Ankara Adana, Aydın, Eskişehir, Hatay, Malatya, Muğla, Tekirdağ, Antalya, Mardin, Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van) ile 28 il belediyesi (Ardahan, Artvin, Ağrı, Batman, Bayburt, Bingöl, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Edirne, Erzincan, Iğdır, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kütahya Niğde, Sinop, Sivas, Tunceli ve Uşak’ı) açıkladı.

CHP, İYİ Parti ile işbirliği kapsamında 10 büyükşehirde aday çıkarmayacak. Buna göre CHP bundan sonra İzmir, Şanlıurfa, Erzurum, Ordu ve Diyarbakır adaylarını açıklayacak. 

<haber-yatay:1191222,1190921>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler