Yeni vitrin ‘algıyı’ yönetecek

CHP’de imaj Bekaroğlu’na, iletişim Berberoğlu’na, dış politika Özçelik’e emanet.

Yayınlanma: 14.09.2014 - 22:43
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisini 2015 genel seçimlerine taşıyacak olan yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirledi. Olağanüstü kurultaydan hemen önce CHP’ye yeni katılan gazeteci Enis Berberoğlu ve Saadet Partisi kökenli Mehmet Bekaroğlu, ekonomist Selin Sayek Böke ile daha önce de PM üyesi olan eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, MYK’nin yeni isimleri oldu. Karakaş, “Kültür ve Sanat Platformu”nun başına getirildi. Kılıçdaroğlu, Faruk Loğoğlu’ndan boşalan “dış ilişkiler”den sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapmadı. Dış ilişkiler “başdanışman” olarak atanması beklenen Murat Özçelik tarafından yürütülecek. Kılıçdaroğlu yeni MYK’yi bugün toplayacak.  Kılıçdaroğlu önceki gün yeni PM üyeleriyle ilgili yaptığı toplantının ardından dün de yeni parti vitrinini açıkladı. Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin dahil, 12 mevcut üyeyi bazılarının alanlarında değişiklik yaparak korurken, 4 yeni ismi MYK’ye aldı, 2 genel başkan yardımcılığını ise boş bıraktı. Görev alanı olan sivil toplum örgütleri, sendikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığıyla birleştirilen Aytun Çıray ise MYK dışında kalan tek isim oldu. 2015 seçim stratejisini “ekonomi” ve CHP’yle ilgili “doğru algı yönetimi” üzerine kurmayı planlayan Kılıçdaroğlu, yeni parti vitrinini buna göre oluşturdu. Kılıçdaroğlu bunun için de medya ve tanıtım alanlarını ikiye ayırarak, bu alanda iki yeni ismi görevlendirdi. Son olarak Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Enis Berberoğlu, medya ve iletişimden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Berberoğlu’nun özellikle medya kuruluşlarının merkezi olan İstanbul’da CHP-medya köprüsünü kuracak isim olması bekleniyor.

‘Din düşmanı’ algısını yıkacak

CHP lideri, parti tabanından gelen tepkilere karşın “cinsiyet kotası” ile PM’ye girişini sağladığı Mehmet Bekaroğlu’nu da MYK’ye alarak sürpriz yaptı. Partisinin önceki günkü PM toplantısında, CHP’nin “din düşmanı” algısı yaratacak söylemlerden kaçınılması ve “kimlik siyaseti yapılmaması” talimatı veren Kılıçdaroğlu, yeni MYK’sinde de buna uygun bir tercih yaptı. CHP Lideri, özellikle “dindar” kesimlerin CHP’ye karşı önyargısını yıkmak için Bekaroğlu’nu “tanıtım ve halkla ilişkiller”den sorumlu genel başkan yardımcısı yaptı. Kılıçdaroğlu, ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığına ekonomist Selin Sayek Böke’yi getirirken, Faik Öztrak, “işveren sendikaları ve kuruluşları”ndan sorumlu genel başkan yardımcılığına kaydırıldı.

Dış ilişkiler Özçelik’te

“Yurtdışı örgütlenmeler” parti örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün sorumluluğuna verilirken, eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Özçelik, dış ilişkilerden sorumlu başdanışman olacak. Özçelik’in rahat çalışması için dış politikadan sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapılmaması dikkat çekti. MYK dışında kalan eski Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak iç politika alanında koordinasyondan sorumlu “başdanışman” olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler