‘Üzüm salkımı’ modeli

CHP, kampanya döneminde sosyal medyayı 81 ilde kurulacak gruplar aracılığıyla kullanacak.

Yayınlanma: 06.01.2019 - 20:57
Abone Ol google-news

 

CHP, yerel seçimlere yönelik kampanya döneminde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanya boyunca dile getireceği söylemlerin sosyal medyada etkin ve hızlı bir şekilde dolaşıma sokulması için “üzüm salkımı modelini” kullanacak. 81 ilde kurulacak Whatsapp grupları üzerinden genel merkezden gelen gönderi ve içerikler hızlı bir şekilde sosyal medya alanlarına taşınacak.

CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan tarafından hazırlanan ve bütün il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen yönergede, CHP’nin yerel seçimlerde başarılı olabilmesi için güçlü bir medya ve sosyal medya ağına ihtiyacı olduğu belirtildi.

CHP’nin ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun resmi sosyal medya hesaplarından yapılan gönderilerin etkin ve hızlı bir şekilde paylaşılması gerektiği ifade edildi. Hazırlanan yönergede öne çıkan öneri ve talimatlar şöyle:

-81 ilde Whatsapp grubu: Whatsapp gruplarının her ildeki CHP bilişim sorumlusu ve medya sorumlusunun koordinasyonunda kurulacağı belirtildi. Whatsapp gruplarında ana kademe, gençlik ve kadın olmak üzere il başkanları ve ilçe başkanlarının yer alacağı kaydedildi. Her ilde 10 Ocak 2019 tarihine kadar Whatsapp gruplarının kurulması gerektiği belirtildi. Söz konusu iletişim yönteminin “üzüm salkımı modeli” olduğu belirtilirken, bu yöntemle bütün mesajların hızlı bir şekilde bütün illere ulaştırılacağı kaydedildi.

-Demirbaş statüsünde olacak: Yönergede; resmi hesapların CHP’nin demirbaşı niteliğinde olduğu belirtilerek, “Gerek sosyal medya hesapları, gerekse internet sitesi, kurumsal e-posta hesabı gibi dijital varlıklarımızın demirbaş statüsünde kayıt altında tutulması ve yönetim değişikliği halinde diğer demirbaşlar gibi devredilmesi gerekmektedir” denildi.

-Uygun cümleler: Yönergede, kurumsal hesapların örgüt adına paylaşım yapılan hesaplar olması nedeniyle paylaşımların örgüt adına kurulan cümleler ve örgüt adına kullanılan görsellerle yapılması gerektiği belirtildi. Buna göre bir ziyaret gerçekleştirildiğinde “ziyaret ettim” ifadesi yerine “İlçe yönetimimiz ziyaret etti” ifadesinin kullanılması gerektiği kaydedildi. Yönergede; sosyal medya hesaplarının yönetimine ilişkin teknik bilgiler yer alırken, güvenlikle ilgili de talimatlara yer verildi. Buna göre, her bir sosyal medya ve e-posta adresinde ayrı şifre kullanılması istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler