HDP çatısı altında seçime girecekler

Yerel seçimler yaklaşırken, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürt Demokratlar Platformu (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ortak hareket etme ve HDP çatısı altında seçime girme kararı aldı.

Yayınlanma: 07.01.2019 - 22:25
Abone Ol google-news

 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile ittifak içinde yer alan siyasi parti ve hareketlerin temsilcilerinin katılımıyla, Diyarbakır’da bir deklarasyon açıklandı. Buldan, “Bu ittifakın seçimlerle sınırlı kalmaması, Kürt halkının tüm siyasal bileşenlerinin ulusal birliği geliştirmesi büyük önem arz etmektedir. Ulusal birlik halkımıza borcumuzdur” dedi. Başkanlık sistemine geçişle birlikte Meclis’in işlevsizleştirilmesi nedeniyle yerel yönetimlerin öneminin daha da artmış olduğunu belirten Buldan, geniş yerel seçim ittifakının yaratılmasının gerekli olduğunu söyledi.

Yerel seçimlere ayrı katılmak isteyen Kürt partilerinin kararlarının demokratik bir hak olduğunu ifade eden Buldan, yerel seçimlere tek bir seçim ittifakı altında katılmanın tarihi bir öneme sahip olduğunu ve son ana kadar diğer partilerle ittifak arayışlarını sürdüreceklerini aktardı.

Demirtaş’tan mesaj

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da mesaj yolladı. Demirtaş, mesajında “Eksikliklere takılmadan herkesi bu ittifak içinde yer almaya davet ediyorum. Özellikle AKP’de yer alan Kürt halkının evlatlarını, zulüm partisini terk ederek bu ittifaka katılmaya çağırıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler