Kızı: Sağlığı kritik aşamada

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a “tecrit” uygulandığı iddiasıyla başlattığı süresiz açlık grevi 62. gününe girdi.

Yayınlanma: 07.01.2019 - 22:27
Abone Ol google-news

 

HDP’li Güven’in başlattığı grev, birçok cezaevine yayılırken, 100’e yakın tutuklu ve hükümlü de Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmediği için açlık grevi yapıyor. Güven’in kızı Sabiha Temizkan, “Şu anda ciddi hayati risk oluşturan durum oluşturmasa da kritik aşamada olduğu için her an kötü bir gelişme olmasından endişe ediyoruz” dedi.

Güven’in kızı Sabiha Temizkan, Cumhuriyet’e konuştu. Annesinin bir yıla yakındır tutuklu olduğunu belirten Temizkan, “Milletvekili olmasına rağmen tahliye edilmedi. Enis Berberoğlu tahliye edildiği halde, annem serbest bırakılmadı. Üstelik annemin kesinleşmiş cezası da yok. Annem açlık grevi kararını 7 Kasım 2018’deki duruşmada aldı’ Annem toplumsal barışın önünün açılması, yeniden umutların doğması için bu eyleme başladı.”

‘Sağlık durumu kritik aşamada’

Temizkan, annesinin sağlık durumuna ilişkin ise “10 kilo kadar bir kilo kaybı oldu diyebilirim. Şu anda annem baş ağrıları, uyku uyumama, halsizlik, tansiyon düşmesi, ışığa, sese ve kokuya karşı hassasiyet gibi rahatsızlıkları var. Şu anda ciddi hayati risk oluşturan durum oluşturmasa da kritik aşamada olduğu için her an kötü bir gelişme olmasından endişe ediyoruz” dedi. Temizkan, annesinin eylemi talepleri karşılanıncaya kadar sürdüreceğini de belirterek, “Şuanda diğer cezaevlerinde de açlık grevleri başladı. 100’e yakın insan açlık grevi yapıyor” dedi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler