''Yarın 'şipşakçı Meclis' derlerse 'haksızsınız' diyemeyiz''

TBMM Genel Kurulunda, Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi, yapılandırma süresinin uzatılması gibi düzenlemeleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 20:27
Abone Ol google-news

Teklifin birinci bölümü üzerinde söz alan İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, teklifin bazı maddelerine olumlu, bazılarına da olumsuz baktıklarını söyledi.

<haber-dikey:1196607>

İYİ PARTİ'DEN 'TORBA KANUN' TEPKİSİ

Bu teklifin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kanun yapma tekniğinin, "torba kanunlar"la gideceğini gösterdiğini söyleyen Tatlıoğlu, "Esasında sistemin üstü kurulmuş ama altı boş. Biz bunun altını doldurmazsak, yarın 'şipşakçı Meclis' gibi bir tanımlama yaparlarsa bu tanımlamayı yapanlara 'haksız' diyemeyiz." ifadesini kullandı.

ALTUNYILDIZ'DAN TEKLİFE İLİŞKİN AÇIKLAMA

AKP Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, teklifin birinci bölümü üzerinde yaptığı konuşmada, kanun teklifinde, kamu hizmetlerinin sunumunda ortaya çıkan yeni ihtiyaçların karşılanması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik öngören önemli düzenlemelere yer verildiğini belirtti.

Türkiye ekonomisinin güçlü ve büyük bir ekonomi olduğunu vurgulayan Altunyaldız, iktidarları süresince ekonominin tüm kesimlerini kapsayan politikalar uygulandığını belirtti. Gerek hane halkı gerek reel ve finans sektörüne yönelik her kesimin ihtiyaçlarını gözeten uygulamaların yürürlüğe girdiğini söyleyen Altunyaldız, "Kamu maliyesinde uygulanan disiplinli politikalar sonucunda kamu açıkları ve kamu borcu önemli ölçüde azaltılmış ve küresel kıyaslamalarda borç-milli gelir oranında en önde gelen yani iyilik oranında en önde gelen ülkelerden biri olmuştur." dedi.

Teklifin ekseninde ve kapsamında üreticiler, çalışanlar, iş dünyası ve emeklilerin olduğunu dile getiren Altunyaldız, "Teklif aslında tüm yönleriyle ekonomik hayatı ve vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren hükümler getirmektedir." ifadesini kullandı.

Teklifin maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler