İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Yıldırım’a Ok’u örnek gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmemesine ilişkin, kendi partisinden Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen İsmali Ok’tan örnek verdi.

Yayınlanma: 09.01.2019 - 22:23
Abone Ol google-news

İsmail Ok’un adaylığı açıklanır açıklanmaz İYİ Parti Meclis Katip Üyeliği görevinden “zorunlu olmadığı halde” istifa ettiğini dile getiren Akşener, İstanbul ile ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulundu.

<haber-dikey:1196596,1196561,1196201>

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmemesine ilişkin, kendi partisinden Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterilen İsmali Ok’tan örnek verdi. İsmail Ok’un adaylığı açıklanır açıklanmaz İYİ Parti Meclis Katip Üyeliği görevinden “zorunlu olmadığı halde” istifa ettiğini dile getiren Akşener, İstanbul ile ilgili de dikkat çeken bir yorumda bulundu. Akşener, “AKP’de İstanbul’u almaya yönelik soru işaretleri gördüğünü, bu nedenle Yıldırım’ın istifası üzerinde tırmandırıldığını” belirterek, “CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir” dedi. 

Akşener, partisinin grup toplantısı sonrasında bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. CHP ile İYİ Parti ittifakında, Adıyaman’ın “Saadet Partisi’ne bırakıldığı ve buradan Saadet Partisi’nin adayına destek verileceğine” ilişkin Akşener, “böyle bir konunun gündeme gelmediğini” ileri sürdü. Akşener, “Ben, konuyu basından okuyunca, arkadaşlarıma sordum. Öyle bir konuşma yok. Konuşulur, kabul edilir, reddedilir, o başka bir şey. Ancak böyle bir şey hiç konuşulmamış” dedi. Samsun’da MHP’li Erhan Usta’nın disipline sevk edilmesi sonrasında, AKP ile MHP arasında “yaşanan tartışmanın İYİ Parti’ye avantaj sağlayacağını” kaydeden Akşener, İYİ Parti’nin Samsun’da birkaç aday adayı olduğunu ve adayların genellikle “Türk milliyetçisi” olduğunu söyledi. 

Yıldırım'a Ok örneği

Akşener, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmemesiyle ilgili olarak da İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı İsmail Ok’u örnek gösterdi. Aday gösterilmeden önce İYİ Parti Meclis Katip Üyesi olan İsmail Ok’un “hiçbir zorunluluğu olmamasına karşın katip üyelikten istifa ettiğini” dile getiren Akşener, şöyle konuştu: “İsmail Bey, ‘Benim yerime hemen birisini atayın, çünkü ben seçimi kazanacağım’ dedi. İnanç başka bir şey... Ben, şöyle değerlendiriyorum, Binali Bey’in istifa etmesi gerekir. Sayın Yıldırım, Başbakanlık yaptı, bakanlık yaptı, şimdi TBMM Başkanı. 1955 doğumlu. Son derece tecrübeli bir insan. Kim bilir kaç kere seçim geçirdi? Kendisine yakışmadı. O tecrübedeki birine yakışmadı. Gençtir, tecrübesizdir, devlet onuru görmemiştir, o ayrı. Binali Bey’in yaşı var, tecrübesi var. Yani devlet onuru görüp, birçok şeyle ilgili olarak özlemi olmaması lazım.”

‘Yıldırım'ın işi zor’

Yıldırım’ın “aslında aday olmak istemediğine yönelik söylemlerin sorulması üzerine” de Akşener, “Halinden çok belli. ‘Beni buraya kim getirdi’ der gibi... Ben, kendisini çok yakından tanımıyorum ama Binali Bey, normal şartlarda, böyle bir şeye tenezzül etmemesi gereken bir konumda. AKP ve Sayın Erdoğan, Binail Bey, büyük ihtimalle seçimle ilgili bir soru işareti yaşıyorlar. ‘3 ay Meclis başkansız nasıl kalacak’ gibi düşünebilirler. Yüzde yüz olsalar, bu tırmalanmaya müsade etmez gibi düşünüyorum. Önüne gelen laf söyleyecek... Böyle ‘çemkirmelere’ tahammül etmemesi gereken, arka planı olan bir insan. Uzaktan gördüğüm, Yıldırım’ın çok zor işi... Ben, İstanbul’u almaya yönelik bir soru işareti görüyorum” dedi. 

‘İmamoğlu sürpriz yapabilir’

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart’taki seçimlerinde “sürpriz yapabileceğini” söyleyen Akşener, “‘İstanbul’u Tayyip Bey ne yapar eder, alır’ gibi bir kaanat oluşturulmaya çalışılıyor ama ben tam tersini düşünüyorum. Genç olması, belediyeciliği biliyor olması bir avantaj. Tayyip Bey’in arzu ettiği kutuplaşmanın dışında kalacak bir karakter. Siyasi bir aileden geliyor. Bir ‘merkez sağ’ geçmişi var. O kutuplaştırma diline katılmayacak bir geçmişi var ailesinin. Alkışın şehvetine de kapılmayacak gibi görünüyor. ‘Ben, işime bakayım’ diyen bir karakter. Cumhurbaşkanlığı’ndaki (seçim) heyecanlı alanı görmeyeceğiz diye düşünüyorum. AKP, kutuplaştırma yapacak” ifadelerini kullandı. 

‘Mersin’de 5 gün kalacağım’

İYİ Parti’nin yerel seçimlerdeki sloganının “İYİ belediyecilik” olduğunu da ifade eden Akşener, “İYİ Partililerden gelen istekler üzerine miting yapacağını” kaydetti. Mitingler dışında “Mersin’de 5 gün kalacağını, sokak sokak gezeceğini dile getirdi. İlk seçim gezisini de Balıkesir’de yapacağını belirten Akşener, “Mitinglerden ziyade, teşkilatlarla kapalı salon toplantıları yapacağız ama en önemlisi ensaf gezeceğim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler