‘Beşiktaşlıyım diye mi Beşiktaş’ı verdiler?’

MHP MYK, ‘Cumhur İttifakı’ ve ‘yerel seçimler’ gündemiyle dün toplandı... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ben Beşiktaşlıyım diye mi bize Beşiktaş’ı verdiler, çalışacağız” cümlesi gülümsetti.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 08:47
‘Beşiktaşlıyım diye mi Beşiktaş’ı verdiler?’
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin merkez yönetim kurulunu (MYK), “Cumhur İttifakı ve Yerel Seçimler” gündemiyle topladı. Bahçeli, partililerden ittifakta belediye başkanlığı sayılarına ilişkin gelen eleştirilere de “Bana belediye mi beka mı diye sorarsanız, beka derim” yanıtını verdi. İttifak kapsamında MHP’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini Bahçeli, AKP’nin MHP’ye bıraktığı İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığı üzerinden de “espri” yaptı. Bahçeli, “Ben Beşiktaşlıyım diye mi bize Beşiktaş’ı verdiler, çalışacağız” dedi.

MHP lideri Bahçeli başkanlığında toplanan MYK’ya, Bahçeli’nin “ittifak uyarıları” damga vurdu. Bahçeli, seçimlerde Cumhur İttifakı’nın başarı elde edebilmesi için çalışma talimatı verdi. Bahçeli, MYK üyelerinin seçim çalışmaları için özellikle partinin milletvekilinin olmadığı bölgelerde görevlendirme yapılacağını söyledi.

Cumhur İttifakı’nın “küçük hesaplar üzerine kurulu bir ittifak olmadığını” ifade eden Bahçeli, toplantıda, 30 büyükşehirin oy oranlarıyla ilgili hesaplamaları da anlattı. İttifakın başarısı açısından CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu ittifak oy oranlarına da bakılması gerektiğini dile getiren Bahçeli, Cumhur İttifakı’nın “belediye sayısıyla değil, Türkiye’nin bekası için kurulduğunu” söyledi. Bahçeli, partililerinden gelen “belediye sayılarına ilişkin” eleştirilere de yanıt verdi. Bahçeli, “‘Bana belediye mi, beka mı?’ diye sorarsanız, ben beka ederim” diye konuştu.

‘Beşiktaş’ esprisi

İller üzerinden yapılan değerlendirmelerin ilçeler üzerinden de yapıldığını söyleyen Bahçeli, bu kapsamda, AKP’nin MHP’ye bıraktığı İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanlığı üzerinden de “espri” yaptı. “Bize neden şu ilçeyi vermediler, bu ilçeyi verdiler” şeklinde tartışmalar doğru bulmadığını dile getiren Bahçeli, “İstanbul’daki üç ilçede de iddialı olduklarını” söyledi. Bahçeli, “Ben Beşiktaşlıyım diye mi bize Beşiktaş’ı verdiler” dedi. “Kazanamayız” diyerek, önyargılı yola çıkılamayacağını söyleyen Bahçeli, “İlçeyi kazanamsak bile çok çalışıp belediye meclis üyeliğini kazanacağız. Sırf Beşiktaşlı olduğum için vermediler, burada çalışacağız. Ne kadar oy alacağımız belli olmaz” diye konuştu. Seçim sürecinde, “fitne ve fesat karıştırmak isteyenlerin de çok olacağını” kaydeden Bahçeli, MYK üyelerine “tahriklere kapılmayın” uyarısında da bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler