‘Yeni sistemi yürütemiyorlar’

CHP’li Özel, 24 Haziran seçimleriyle yürürlüğe giren yeni sistemle birlikte 6 ay önce kapatılan müdürlüğün hâlâ faaliyette olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 13.01.2019 - 22:07
Abone Ol google-news

 

24 Haziran seçimlerinin ardından yeni sistemin yürürlüğe girmesiyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile temmuz ayında kapatılan Maliye Bakanlığı’na bağlı Bütçe ve Mali Kontrol Müdürlüğü’nün, 6 aydır faaliyetlerine devam etmesi akılları karıştırdı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kapatılan müdürlük adına yazışmaların yapıldığı ve kararlar alındığını belirterek, “Bu, devletin yönetilemediğini gözler önüne seriyor” dedi.

KHK’ye rağmen

24 Haziran seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren yeni yönetim biçimiyle birlikte pek çok kamu kurumu kapatılırken, yeni sisteme yönelik yeni kurumlar oluşturuldu. Bu kapsamda 703 sayılı KHK ile Maliye Bakanlığı’na bağlı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü de geçen temmuz ayında kapatılmıştı.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasına karşın faaliyetlerine hâlâ devam ettiğini belirledi. CHP’li Özel, 24 Haziran seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren ve CHP’nin tamamen karşısında durduğu tek adam rejiminin bürokraside ve devlette geçişinin gerçekleştirilemediğini ifade etti.

Söz konusu genel müdürlük adına hâlâ yazışmalar yapıldığını ve kararlar alındığını belirten Özel, “Bu durumun rejimin yürütülemediği ve devletin yönetilemediğini gösterdiğini” dile getirdi.

CHP’li Özgür Özel, şunları söyledi:

“Son olarak 3 Ocak 2019 günü Bakan Yardımcısı Osman Dinçbaş imzasıyla hazırlanan ‘Seyahat Kartı’ konulu genelgenin, mülga genel müdürlük tarafından yayımlandığı görülmektedir. Rejim değişikliğini anlatırken, bürokratik sistemin hızlanacağını savunan iktidar partisi, 6 ayda bürokrasideki dönüşümü tamamlayamamıştır. Bu rejim değişikliği, vatandaşlarımızın sorunlarını çözemediği gibi, geleneksel devlet işleyişini de allak bullak etmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi vererek, konuyu TBMM gündemine de taşıdık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler