Güven için gelen AP heyeti: Türkiye ayın karanlık yüzü gibi

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 69 gündür süren açlık grevi eylemine destek için Diyarbakır’a gelen Avrupa Parmamentosu (AP) milletvekillerinin de bulunduğu heyet, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ayın karanlık yüzüne benzetti. Bölge tabip odaları ise açlık grevlerinde ölümler yaşanmadan çözüm için çaba harcamaya çağırdı.

Yayınlanma: 14.01.2019 - 22:16
Abone Ol google-news

 

Leyla Güven’in Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde sürdürdüğü süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 69’uncu güne ulaştı. Siin Fein Milletvekili ve İngiltere İşçi Partisi Milletvekili aynı zamanda AP milletvekilleri, Martina Anderson ve Julia Ward ve danışmanı Collette Mcallister, İtalyan avukat Simonetta Rosella Benadetta, İrlanda insan hakları savunucusu Wendy Lyon, ve İngiltere insan hakları hukukçusu Margaret Owen’ın de aralarında bulunduğu bir heyet, dün Diyarbakır Barosu’nda

Güven’in durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan Martine Anderson “Açlık grevindekiler tecrit politikasının tümüyle kaldırılmasını talep ediyorlar. Biz burada bulunan İrlandalı, İtalyan, İngiliz seçilmiş ve avukatlar olarak Türkiye’ye çağrı yapıyoruz derhal tecridi sonlandırın. Ve barış sürecine derhal geri dönüş yapın” dedi.

Julia Ward ise Türkiye’ye üçüncü gelişi olduğunu ve tek gördüğünün insan haklarının her geçen gün daha kötüye gittiğini söyledi. Leyla Güven ile görüşmek için yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirten Ward, “ Görüşmemize izin verilmemesi bir kenara etrafımızı saran polisler tarafından darp edildik. Polisin bize olan davranışlarını Avrupa Parlamentosunda anlatacağız” diye konuştu.
Owen ise Türkiye’nin durumunu ayın karanlık yüzüne benzetti. Owen, “Polisin üzerimize geldiği sırada ilk defa onlar tarafından ezilme korkusu hissettim. Ve bu genç polislerin gözlerindeki nefreti gördüm” dedi.

<haber-dikey:1201045>

Irmak ve Tuncel de açlık grevine başlıyor

İki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ile bir diğer siyasetçi Selma Irmak, açlık grevinin 68. gününde olan HDP Hakkâri milletvekili Leyla Güven’e destek olacaklarını ve 15 Ocaktan itibaren süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon