TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan yerel seçim stratejilerini anlattı

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, partisinin tüm büyükşehirlerde aday çıkaracağını, il ve ilçelerin tümünde ise meclis üyelerinin yer alacağını söyledi.

Yayınlanma: 15.01.2019 - 10:42
Abone Ol google-news



31 Mart yerel seçimlerine kendi adayları ile girme kararı alan TKP Genel Sekreteri Okuyan, son bir aydır siyasette yaşanan gelişmelerin ardından tek başlarına seçime girme kararını Cumhuriyet’e anlattı. CHP ve HDP’yi sol siyasetten uzaklaşmakla eleştiren Okuyan, “Muazzam bir ekonomik kriz var. Herkes dolar kuruna odaklanmış durumda ama kimse bununla ilgilenmiyor. Zor durumda olan milyonlarca kişi 3-4 aydır çok ağır bir yükün altına girdi. Kimse bu insanları düşünmüyor, herkes ekonominin diğer tarafı olan patronlarla ilgileniyor. Yaptığımız değerlendirmelerin de sonucunda CHP ve HDP’nin solu terk eden bir seçim kampanyası yürütmesi bizleri soldaki boşluğu doldurmak adına seçimlerde yer almaya zorladı” diye konuştu. TKP’nin şimdiki sistemin devam etmesi için uğraşan hiçbir siyasi parti ile işbirliği yapmayacağını anlatan Okuyan, “TKP’nin varlık nedeni sorgulamasıdır. Zaten bu partileri destekleyen milyonlarca kişi var. Bizim amacımız bu milyonları karşımıza almak da değil, tam tersine bu partilerin çekiminden uzaklaştırmak. Türkiye’de ortaya çıkan ittifaklar da bizi bu açıdan doğruluyor” ifadelerini kullandı. TKP’nin Tunceli adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun herkesin şapka çıkaracağı bir deney olduğunu söyleyen Okuyan, “Ovacık küçük bir yerleşimdir. Ama Maçoğlu, bu koşullarla, bu düzenle ve bu yasalarla halkçı bir belediyecilik yapılacağını gösterdi. Şimdi bunu genişleterek Tunceli’nin tümüne taşıyacaklar. Tunceli’de geniş bir halk ve demokratik kitle örgütlerinin yaptığı ittifak sonucu TKP listesinden aday olarak çıkacak” diye konuştu.

‘Sorumlu AKP’dir’

TKP’nin kampanya sürecine ilişkin ise Okuyan, her siyasi partinin iktidarla uğraşması gerektiğini ve muhatap olarak iktidarı göreceklerini vurgulayarak, “Bugünkü düzenin sorumluluğu AKP’nin üzerinde. Erdoğan’ı gerileten söylemler hiçbir işe yaramıyor. ‘Böyle başarısız olduk yıllarca algısıyla’ umutsuzluk oluşuyor. Biz kampanyamızı iktidarın yürüttüğü siyasi sürecin üzerine kuracağız ”dedi.

<haber-yatay:1194163,1197934>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler