Güven’e destek mitingi

Halkların Demokratik Partisi (HDP), süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven’e destek olmak ve cezaevlerindeki tecride dikkat çekmek için, “Demokrasi, Özgürlük ve Adalet” mitingi düzenledi.

Yayınlanma: 19.01.2019 - 21:44
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan mitingte yaptığı konuşmada İmralı’da bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın izole edilmeye çalışıldığını, düşüncelerinin halkla paylaşılmasına izin verilmeyerek tecrit uygulandığını savunarak, “2011 ve 2015 yılları arasında İmralı Adası’ndaki müzakere görüşmeleri bir kez daha göstermiştir ki Öcalan ile görüşmeler yapıldığı zaman, ülkede her bir insan geleceğe güvenle bakıyordu. Bu ülkede o dönemler kimsenin canı yanmıyordu, kimse yaşamını yitirmiyordu, kimsenin kapısına cenazeler gitmiyordu. Annelerimiz ağlamıyordu, gençlerimiz toprağın altına düşmüyordu. Bunların tümü Sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu ve bizimle yürütmüş olduğu müzakere ile sağlandı” dedi.


İmralı kapıları kapandıktan sonra yine ölümlerin ve çatışmaların başladığını, ülkede her türlü kriz ve kaosun yaşandığını ifade eden Buldan, “Leyla Güven’in açlık grevinin artık sonlanması için tecridin bir an önce kaldırılması gerekir. Geçen hafta Mehmet Öcalan’ın İmralı cezaevine gitmesi önemlidir. Bu aile görüşüdür, bununla tecrit ortadan kalkmamıştır. Zaman kaybetmeden, geç olmadan, avukat ve aile görüşmelerinin bir takvime bağlanması ve sağlanması gerekiyor” diye konuştu. Tecridin sadece Kürtleri ilgilendiren bir mesele halinden çıkması gerektiğini anlatan Buldan, “Yaşananlar sadece Kürtleri ilgilendirmeyecek, bir bütün olarak Türkiye halklarını ilgilendirecek. Çok geç kalmadan, cezaevlerinde olumsuz bir durum yaşanmadan tecridin kalkması için omuz omuza vermenin gerektiği yeni bir sürece girdik. Ülkeyi yönetenler, halkların bu talebini dinlerse, demokratikleşmenin önünü açacaktır. Ülkede yaşayan her bir yurttaşımız, bugün AKP hükümetinin olumsuz tutumundan rahatsızdır. Herkesi yok sayan, inkar eden, her ağzını açanı cezaevine gönderen bir anlayışı asla kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Tecridi Türkiye halkları birlikte kaldıracaktır. Ya kazanacağız, ya kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

Diyarbakır’da katılım yoğundu

Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki miting için geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına girenlerin üstü polis tarafından arandı. Binlerce kişinin doldurduğu alana, “Biz anayız, savaşsız bir dünyadan yanayız”, “Halkın iradesi yok sayılamaz, halkın iradesi gasp edilemez” pankartları asıldı. Mitinge, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve HDP milletvekilleri katıldı. HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, 74 günden bu yana süresiz dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’in yazılı mesajını okudu. Güven, mesajında “Uğruna ölecek bir yaşam gerçeğini soluduğumu ve bu uğurda seve seve ölümü kucaklayacak bir noktada olduğumu belirtiyorum” dedi.

 

<haber-yatay:1201325,1201045,1198856,1194299>
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler