39 ilçe de eşitlenecek

CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu muhtarlarla buluştu.

Yayınlanma: 20.01.2019 - 21:19
Abone Ol google-news

İstanbul’da muhtarlarla bir araya gelen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği ve ‘Kaymak tabaka’ olarak adlandırdığı ilçelerin CHP’ye bağlı olduğunu anımsatarak, “Biz İstanbul’un 39 ilçesini kaymak tabaka haline getireceğiz” dedi.

Ekrem İmamoğlu, dün Şişli’deki Cevahir Otel’de İstanbul’daki 961 muhtarla bir araya geldi. İmamoğlu’na, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel eşlik etti. Toplantıda konuşan İmamoğlu, son dönemde siyasetin kutuplaşma ve partizanlaşma üzerinden yürütüldüğünü belirterek “Bu süreçte birbirimizi dinleyelim ve haklı mücadelemizi verelim. O kirli kibirli dilin parçası olmayalım. İstanbul’daki muhtarlarımızın, olumsuz ortamlardan etkilendiğinizi biliyorum. Ben de etkileniyorum. Ama uzak duracağız. İstanbul’daki karar alma mekanizmasında büyük bir kordinasyon sağlayacağız. Mahalle Meclisleri mahalle muhtarlıklarını çözüme katacağız”  dedi. İstanbul’daki sorunları 5 temel başlıkta topladıklarını söyleyen İmamoğlu, bunları, “ulaşım, kent yoksulluğu, planlama, çözüm merkezleri ve yüksek yaşam kalitesi” olarak sıraladı.

Adaylar açıklanmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyarete ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “31 Mart’a kadar olan süreci masaya yatırdık. Artık çok az zamanımız olduğunu, bir an önce adayların açıklanması gerektiğini konuştuk. Bu hafta açıklanması konusunda ısrarlarmızı dile getirdik. Sahaya çıktığınızda yanınızda bir belediye başkanının olması o ilçe için motivasyondur” dedi. İmamoğlu muhtarlarla görüşmesinin ardından Merter’de “Malatyalılar Buluşması” etkinliğine katıldı. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada siyasetteki kutuplaşmaya değinerek, “Kutuplaşma, ayrıştırma olmayacak. Dedem AP’li, ortağı ise CHP’liydi. O zamanlar nüktedanlık vardı. Şimdi neredeyse insanlar kız alıp veremeyecek noktaya geldi. Bu toplum bunu hak etmiyor” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler