İzmir’de son viraj

CHP Sözcüsü Öztrak, hizmetlerinden ötürü teşekkür ettiği Kocaoğlu’nun diğer aday adaylarıyla eşit şartlarda değerlendirileceğini söyledi. CHP İzmir adayını 27 Ocak’ta açıklayacak.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 21:31
Abone Ol google-news

 

<haber-dikey:1211036>

CHP, aralarında İzmir Büyükşehir ve İstanbul ilçelerinin de olacağı yedinci grup adaylarını açıklamak üzere Parti Meclisi’ni (PM) 27 Ocak’ta toplayacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de dün bir araya geldiği ve iki parti arasındaki işbirliğinde son noktanın konulduğu öğrenildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın, Aziz Kocaoğlu’nun tekrar aday olup olmayacağı konusunda “Bugüne kadar yapmış olduğu hizmetler nedeniyle kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ama diğer tüm aday adaylarıyla eşit şartlarda değerlendirilecektir” açıklamasını yapması Kocaoğlu’nun tekrar aday gösterilmeyeceği şeklinde yorumlandı.

CHP’de geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun tekrar aday olduğunu açıklamasıyla başlayan tartışmalar devam ederken, parti içinde İzmir adayının bir an önce açıklanması yönünde eğilim öne çıkmıştı. Partinin yedinci grup adaylarının açıklanacağı PM’nin 27 Ocak’ta toplanması kararlaştırılırken, söz konusu toplantının bugüne kadar yapılan en kapsamlı aday açıklama toplantısı olması amaçlanıyor.

Öte yandan dün Kılıçdaroğlu ile Akşener gerçekleşen dünkü görüşmede işbirliği yapılan büyükşehir, il ve ilçelere ilişkin hazırlanan protokolün kamuoyuna duyurulması benimsendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler