Sahte seçmen kayıtları: İtirazlar sürüyor

CHP’nin itiraz ettiği İstanbul Bahçelievler’de 600 sahte seçmen kaydı silindi. Ancak Üsküdar 2. Seçim Kurulu, 2 bin 228 sahte seçmen için yapılan itirazı reddetti.

Yayınlanma: 22.01.2019 - 09:50
Abone Ol google-news

CHP Bahçelievler ve Üsküdar ilçe başkanlıkları, bölgelerindeki sahte seçmenlerle ilgili ilçe seçim kuruluna başvurdu. Bahçelievler’de 1100 sahte seçmenden yaklaşık 600 tanesi silinirken, Üsküdar’da aralarında top sahası da bulunan sahte seçmenlerin kayıtlı olduğu yerlere yapılan itiraz reddedildi.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve yönetim kurulu, ilçelerindeki 1100 sahte seçmenle ilgili olarak ilçe seçim kuruluna başvurdu. İtirazı inceleyen Bahçelievler 3. Seçim Kurulu, 600 sahte seçmeni iptal etti. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, “Seçmen kütüklerinde yapılan değişiklikler sandık bölgesi askı listesi adıyla 23 Ocak Çarşamba günü partilere verilecek. Listeleri kontrol edeceğiz ve 2324 Ocak tarihleri arasında bu listelere de itiraz edeceğiz. 28 Ocak’ta ise Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazımızı ileteceğiz. İtiraz sürecinde o adresleri de delillendireceğiz” dedi.

Üsküdar’da ret

CHP Üsküdar Belediyesi İlçe Başkalığı üyeleri de dün Üsküdar’daki sahte seçmenlerin kaydının silinmesi istemiyle ilçe seçim kuruluna yaptıkları itirazın reddedilmesine tepki gösterdi. Üsküdar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı önünde, aralarında CHP Üsküdar İlçe Başkanı Olcay Kurt, eski CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş ve Üsküdar Belediyesi başkan aday adayı avukat Onur Cilgil’in de bulunduğu kalabalık bir grup bir araya geldi. Burada konuşan Olcay Kurt, Cumhuriyet döneminin en büyük seçim hilesinin yapıldığını söyleyerek, “İlçe örgütü olarak geceli gündüz lü yaptığımız çalışmalarda yaklaşık 7 bin yığma seçmen tespit ettik. 4-17 Ocak tarihleri arasında da itiraz dilekçelerimizi ilçe seçim kuruluna vererek hukuki süreçleri başlattık. İtirazlarımız neticesinde toplam 3 bölgeden oluşan ilçe seçim kurulunda 1. ve 3. ilçe seçim kurulları yaklaşık bin 200 kişiyi seçmen listesinden çıkardı. 2. seçim kurulunda ise seçim kurulu başkanı 2 bin 228 seçmene ilişkin itirazımızı reddetti. Beylerbeyi stadına yazılan seçmenler, boş arazi ve Kirazlı Tepe’de yıkılan binalardaki sahte seçmenlerin kayıtları silinmedi” diye konuştu. Kurt, ret kararını YSK’ye taşıyacaklarını ve sahte seçmen kaydı yapan memurlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler