Leyla Güven tahliye edildi

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven hakkında tutuklu yargılandığı davanın duruşmasında tahliye kararı verildi.

Yayınlanma: 25.01.2019 - 22:38
Abone Ol google-news

80 gündür açlık grevinde olan Güven, ambulansla Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nden çıkarıldı. Güven’in açlık grevi eylemine evinde devam edeceği açıklandı.

Kimse izlemedi

8 Kasım 2018 tarihinden bu yana açlık grevi eyleminde olan HDP’li Güven’in tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşması dün Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Leyla Güven katılmadı. Güven’e destek için adliyeye gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay, HDP’li milletvekilleri ile uluslararası gözlemci heyeti duruşma salonuna girmedi. İzleyicilerin ve avukatların katılmadığı oturumda, savcı esasa ilişkin görüşünü sundu. Savcı, Güven’in tutukluluğunun devamını istedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, yurtdışına çıkış yasağı koyarak Güven’in tahliyesine karar verdi. Saat 13:15 sıralarında tahliye edilen Güven cezaevinden ambulansla çıkarıldı. Güven, buradan Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar mahallesinde bulunan evine götürüldü. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, mahkemenin tahliye kararının olumlu olduğunu, Güven’in açlık grevine devam edeceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler