Kılıçdaroğlu: Subayların Katar Ordusu'nun emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum

Bursa'da Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tank-palet fabrikasının yüzde 49 hissesinin Katarlılara satılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Dünyada silah fabrikalarını özelleştiren devlet yoktur. Silah namustur" diyerek "subayların Katar Ordusu'nun emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum" dedi.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 13:53
Abone Ol google-news
<video:1218594>

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bursa herkesin gelip yaşamak istediği bir kent. Tarihsel derinliği, kültürel derinliği olan bir kent Bursa. Bursa'da olmak, burada yaşamak gerçekten bir ayrıcalık.

-Mustafa Bozbey kardeşim daha güzel bir Bursa'yı inşa edecek. Bursa tarih demek, kültür demek. Üniversite demek. Yeşilin bütün tonları, deniz demek. Eğitimli kişilerin yoğun olarak yaşadığı yer. Tarım demek. Ne derseniz hepsi Bursa'da var.

-Biz siyasetin ve siyasetçilerin toplumun değerlerine saygı göstermesini istiyoruz. Bu saygıyı sağlayacak olan belediye başkanımızdır. Bursa'ya ister Van'dan ister Tekirdağ'dan ister İzmir'den gelsin. 

"BETON ORMANINA DÖNÜŞTÜ"

-Bursa bir beton ormanına dönüştü. Son 15 yılda. Hani yeşil Bursa, güzel Bursa diyorduk.

-Belediye başkanlarının imkanı çok. Bursa'nın bütçesi nereden geliyor vergilerden. Mustafa Bozbey kardeşim bu bütçeyi şeffaf bir şekilde yönetecek. Ne diyecek benim Bozbey kardeşim? "Ben kul hakkı yemeyeceğim diyecek.

-Nilüfer'den bir grup muhtar beni ziyarete geldi. Biz farklı partilere oy vermiş muhtarlarız, Bozbey'i yeniden Nilüfer'e aday gösterin dediler. Ben de onlara dedim ki Bursa'nın tamamı Nilüfer gibi olsun istiyoruz'

-Bizimle birlikte kentlerde yaşayan canlılar var. Bizim dışımızda yaşayan canlıların da hakları var. Bizim dışımızdaki her canlıyı korumak da bizim sorumluluğumuz. Kentte yaşlılarımız, çocuklarımız var. Onların kültürle, sanatla, sporla buluşması gerek. Belediye Başkanlarımız bizi kültürle, sanatla buluşturmalı.

-Bir konuya bütün Bursalıların dikkatini çekmek isterim. Bir toplum üretiyorsa güçlü demektir. İster lokantada ister fabrikada. Katma değer üretiyorsa o toplum saygın bir toplumdur.

-Bursa'nın Londra ile Milano ile Paris'le yarışması lazım. 

-Dünyada silah fabrikalarını özelleştiren devlet yoktur. Silah namustur. Milli Kurtuluş Savaşı'nı lafla mı kazandık. Neyle kazandığımızı en iyi Bursalılar bilir. Silah fabrikalarının özelleştirilmesi vatanın pazarlanması, satılması anlamına gelir. Biz buna şiddetle karşıyız. Sakarya'daki işçilerin yanındayız. Fırtına toplarını yapan fabrikayı şimdi özelleştiriyorlar. Yüzde 49.9 payını Katar Ordusu'na veriyorlar. 

-Katar şeyhinin sana verdiği uçakla verdiğin bu para arasında bir bağlantı var mı?

-Peygamber ocağına yabancı askerlerin girmesini ve subayların Katar Ordusu'nun emrinde çalışmasını asla içime sindiremiyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler