Erdoğan Antalya adaylarını açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da medyana gelen hortumun, yaklaşık 100 milyon lira maddi zarara yol açtığını söyledi. Erdoğan, partisinin Antalya adaylarını da açıkladı.

Yayınlanma: 27.01.2019 - 15:46
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu.

Konuşmasına, Antalya'da meydana gelen şiddetli yağmur ve fırtınanın ardından yaşanan doğal afet sonucu hayatını kaybedenlere baş sağlığı, yaralılara da acil şifa dileyerek başlayan Erdoğan, "Bu felaketlerde malları zarar gören vatandaşlarımıza ve üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi de özellikle iletiyorum." dedi. Erdoğan, İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Enerji bakanlıklarının büyükşehir belediyesi ve diğer kurumların gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

Antalya'nın geçmişte nice afetleri, badireleri göğüslemiş, her seferinde yaralarını sarıp hedeflerine doğru yürümeye devam etmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, son günlerde yaşanan afetlerin ardından Antalya'nın kutlu yürüyüşüne devam edeceğine inandığını vurguladı.

"YAKLAŞIK 100 MİLYON LİRA MADDİ ZARAR VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla ilgili olarak bakanlarım zaten gerekli çalışmaları yaptılar ve ilk saha tespit çalışmalarına göre, yaklaşık 100 milyon lira maddi zarar olduğu tahmin edilmektedir. Gereği neyse şüphesiz bizler yerine getireceğiz. Hortum gibi önüne gelen her şeyi yıkan, sert rüzgarlar, dev dalgalar gibi insan iradesini ve tedbirini aşan afetler, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanabiliyor. Afetlerin önüne geçmek mümkün değil belki ama zararlarını azaltmak için gereken önlemleri almak elimizdedir. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bu tür afetlerden muhafaza etsin, beterinden saklasın diye dua ediyoruz. Gerek bu afette ortaya çıkan zararları telafi etmek gerekse bundan sonra başımıza gelebilecek benzer hadiselerde yıkımların önüne geçmek için gereken çalışmaları yürütüyoruz."

"Antalya, tercihini AK Parti Belediyeciliğinden, AK Parti'nin hizmet siyasetinden yana kullanarak yüzümüzü güldürmüş bir şehrimizdir." ifadesini kullanan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle Antalya'nın tüm ilçeleri ve mahallelerindeki tüm kardeşlerime selamlarımı ve şükranlarımı iletiyorum. Kurulduğu günden beri AK Parti Antalya Teşkilatımızda görev yapmış partimize, şehrimize, ülkemize ve demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu davaya gönül vermiş olup da vefat etmiş kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki seçimde büyükşehir ve ilçelerde AK Parti'yi temsil edecek belediye başkan adaylarına da muvaffakiyetler temenni etti.

Salondakilere, "Cumhur İttifakı olarak inşallah bu seçimlerde zillet ittifakını da illet ittifakını da layık oldukları yere göndermeye var mıyız?" diye soran Erdoğan, şunları söyledi:

"Antalya'nın bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inanıyorum. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğine sahip çıkacak ve inşallah bayrağı en yükseğe tırmandıracağız. Antalya, sadece ülkemizin kadim bir şehri değil, aynı zamanda gerçek bir dünya şehridir. Bunun en büyük ispatı, geçtiğimiz yıl bu şehri ziyaret eden turist sayısı ne oldu biliyor musunuz? 12,5 milyon. Dünyanın dört bir yanından misafir ettiği insanlarla turizimde marka olan Antalya, dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği tarım ürünleriyle bu alanda da büyük bir markadır. Türkiye'nin yüz akı Antalya, bizim de gururumuzdur."

Antalya'nın son yıllarda ev sahipliği yaptığı G20 ve Expo gibi organizasyonlarla Türkiye'yi mahçup etmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'yı daha büyük başarılara hazırlamak istediklerini sözlerine ekledi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI AÇIKLADI

Erdoğan konuşmasının ardından 31 Mart yerel seçimlerinde Antalya'da partisi adına yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı.

Menderes Türel'i daha önce Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da Aksu, Kepez, Elmalı, Demre, Gündoğmuş, Gazipaşa ilçelerinin yanı sıra büyükşehir belediyesi için mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi.

AKP, Cumhur İttifakı kapsamında Alanya, Kemer, Korkuteli ve Finike'de MHP'nin adayını destekleyecek. Alanya'da Adem Murat Yücel, Kemer'de Yusuf Üras, Korkuteli'nde Ömer Niyazi İşlek, Finike'de ise Nail Dülgeroğlu Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

AKP'nin Antalya'daki ilçe belediye başkan adayları şöyle:

"Akseki'de İbrahim Özkan, Aksu'da Halil Şahin, Demre'de Süleyman Topçu, Döşemealtı'nda Emre Efecan, Elmalı'da Ümit Öztekin, Gazipaşa'da Adil Çelik, Gündoğmuş'ta Mehmet Özeren, İbradı'da Hatice Sekmen, Kaş'ta Mutlu Ulutaş, Kepez'de Hakan Tütüncü, Konyaaltı'nda Gaye Doğanoğlu, Kumluca'da Hüsamettin Çetinkaya, Manavgat'ta Hasan Öz, Muratpaşa'da Gökcen Özdoğan Enç, Serik'te Enver Aputkan."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler