48 yıllık faili meçhul

Amasya’da 1971 yılında evinin önünde kafasından vurularak katledilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Amasya İl Başkanı, parti meclisi üyesi Şerafettin Atalay, 48. ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Yayınlanma: 27.01.2019 - 23:11
Abone Ol google-news

 

Törene sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Atalay’ın yakınları ve arkadaşları katıldı. Törene katılanlar Şerafettin Atalay’ın mezarına karanfil bırakarak saygı duşunda bulundu. Atalay’ın çocukluk arkadaşı Hasan Bütüner, “Can yoldaşım, devrimci kardeşim seni unutmayacağım. Kendi kişisel hayatını yaşamadan toplumunun öncülüğüne soyundu. Halkı için, devrim için, bu toplum için kellesini ortaya koyanların öncülüğünü yaptı Şerafettin. Muammer Aksoy’dan, Uğur Mumcu’dan önce halkı için canını ortaya koydu ve siyasi bir cinayete kurban gitti” dedi.  

‘İzindeyiz’

Kardeşi Abdurahman Atalay da ağabeyinin siyasi bir cinayete kurban gittiğini, kırk sekiz yıldır ülkedeki bütün siyasi cinayetler gibi bu cinayetin de aydınlatılmadığını hatırlatarak, “Unutmamak, 150 yıllık sürecin, kazanımların bilincinde olmak, bunları daha ileri götürürsek devam ettireceğimizi bilmektir. Biz de Şerafettin ağabeyimizin anısında bu çizgiyi sürdürmek için onlar gibi her durumda yapacak bir şeyler olduğunu biliyoruz” diye konuştu.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler