‘Yükünü hafifleteceğim’

CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu, “Türkiye’de ilgilenilmesi gereken ulusal ve uluslararası alanda konular var. Ben İstanbul’daki sorunları çözerek işimi yapacağım” dedi.

Yayınlanma: 31.01.2019 - 21:48
Abone Ol google-news

 

İmamoğlu Esentepe Mahallesi’nde pazar ziyareti sırasında lahana satan esnafın tezgâhına çıkarak “İndirim başladı. 10 lira olan lahana 6 liraya düştü alışına veriyor esnaf” diye bağırdı. Yurttaşlar da “Halkçı başkan. Allah seni hırsızlardan korusun” diyerek destek verdi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeler için “Belediyeleri çöp dağlarına çevirdiler” sözlerine yanıt vererek “O kendi görüşüdür. Türkiye’de ilgilenilmesi gereken ulusal ve uluslararası alanda konular var. Ben İstanbul’daki sorunları çözerek işimi yapacağım. Onun da İstanbul’daki yükünü hafifleteceğim” dedi.

İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında dün Sultangazi’de esnaf ve pazar ziyareti yaparak yurttaşları dinledi. Seçim turuna Cebeci Mahallesi’ndeki esnaf ziyareti ile başlayan İmamoğlu’na yurttaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Bu sırada bir kişi İmamoğlu’na “HDP ile iş yapıyorsunuz. İttifak kuruyorsunuz. Oy yok” diye tepki göstererek uzaklaştı. Bunun üzerine gazetecilere açıklama yapan İmamoğlu, “Kendisi AKP’li bir mahalle başkanıymış. O da tepkisini dile getirebilir. Sözünü söyledi ve gitti. Kalıp dinlemesini isterdim. Bu seçim gündemini vatan ve millet sorunu haline getirmek isteyenleri gündemimde tutmayacağım. Sultangazi’de 4-5 mahallede kentsel dönüşüm sorunları var, taş ocağı sorunları var. Benim gündemim vatandaşın sorunu” dedi.

CHP’de aday belirleme sürecindeki tartışmalar ve Canan Kaftancıoğlu’nun istifasına müdahele etmesinin sorulması üzerine İmamoğlu, “Bunlar parti içi meseleler. Parti içindeki duygularınız parti içinde kalmalı. Ben bunun dışarı yansımasını demokrasi olarak görmüyorum” diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler