Kritik PM sona erdi... İşte onaylanan isimler

CHP MYK toplantısında alınan kararla PM'ye sunulan isimlerin bazıları onaylandı. Daha önce salt çoğunluk sağlanamadığı için Kadıköy Belediye Başkan Adayı Şerdil Odabaşı'nın ismi yeniden oylandı. Oy çokluğuyla Odaşı'nın adaylığı kesinleşti. PM'de yapılan oylamada Alper Taş CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olarak belirlenirken, Muammer Keskin de Şişli Belediye Başkan Adayı. Kemal Çebi de Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı oldu. Yaşanan tartışma üzerine PM'ye bir süre ara verilerek MYK olağanüstü toplandı.

Yayınlanma: 02.02.2019 - 13:43
Kritik PM sona erdi... İşte onaylanan isimler
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında alınan karar doğrultusunda Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olarak Alper Taş, Şişli Belediye Başkan Adayı olarak Muammer Keskin, Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak Kemal Çebi, Maltepe Belediye Başkan Adayı olarak Ali Kılıç, Buca Belediye Başkan Adayı olarak, Suat Nezir ve Seyhan Belediye Başkan Adayı olarak Akif Kemal Akay Parti Meclisi'ne (PM) sunuldu.

<haber-dikey:1228202,1228393>

İŞTE ADAYLIĞI KESİNLEŞEN İSİMLER

MYK toplantısının ardından PM'ye sunulan isimlerden bazıları onaylandı. 

Toplantıda daha önce salt çoğunluk sağlanamadığı için Kadıköy Belediye Başkan Adayı Şerdil Odabaşı'nın ismi yeniden oylandı. Oy çokluğuyla Odaşı'nın adaylığı kesinleşti.

PM'de yapılan oylamada alınan karar doğrultusunda Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olarak Alper Taş oy çokluğu ile seçildi. Şişli'de Muammer Keskin ile Küçükçekmece'de Kemal Çebi'nin adaylığı da kesinleşti.

ALPER TAŞ'TAN AÇIKLAMA

Adaylığının kesinleşmesinin ardından Gazete Duvar'a konuşan Alper Taş, “Büyük bir güven duymuşlar, büyük bir güven vermişiz. Parti Meclis’ne teşekkür ederim. Hepimiz açısından eşitlik, özgürlük, dayanışma, barış gibi değerleri savunan herkes adına güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bize inanları mahcup etmeyeceğimize inanıyoruz” dedi.

Seçimi kazanacaklarını söyleyen Taş, “Kazanacağız. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Ama kazanmak iki türlü olur. Bir politik olarak kazanır, aritmetik olarak kaybedersiniz. Bir de aritmetik olarak kazanır ama politik olarak kaybedersiniz. Biz her ikisini de kazanmayı amaçlayacağız, hedefleyeceğiz. Ama esasen fikri olarak politik olarak kazanmak ve Türkiye’ye yeni bir soluk, nefes aldırmak konusunda, başka bir alan pencere açmak noktasında elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” diye konuştu

ASAF GÜVEN REDDEDİLDİ

Toplantıda Hatay Arsuz belediye başkan adaylığı için gösterilen Asaf Güven için kapalı oylama istendi. Oylama sonucunda Güven reddedildi.

ANKARA ÖRGÜTÜ KEÇİÖREN'DE ADAY ÇIKARMAK İSTİYOR

Öte yandan CHP Ankara örgütü büyükşehirde iddialı olabilmek gerekçesiyle Keçiöeren ilçesinde de her partinin kendi adayını göstermesini istiyor. Bu yönde önümüzdeki hafta İYİ Parti yetkililerle

MYK YENİDEN TOPLANDI

Öte yandan PM'ye ara verildi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu MYK'yi tekrar topladı.

Kılıçdaroğlu'nun İzmir'in Bayraklı ilçesi adayını belirlemek için PM'den yetki almaya hazırlanırken, bazı PM üyelerinin Bayraklı için Erdal Aksünger'i önerdiği, yaşanan tartışma üzerine Kılıçdaroğlu'nun PM'ye ara vererek MYK'yi olağanüstü topladığı öğrenildi. İkinci kez toplanan MYK bitti, PM'ye devam ediliyor.

Muammer Keskin kimdir?

1954 Ardahan doğumlu. İlk, orta ve Lise eğitimini Ardahan'da tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. 1992 yılında da Atatürk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü'nden mezun oldu.

İlk iş deneyimi olarak İstanbul Belediyesi'nde çalışmaya başladı. Aynı zamanda Genel-İş Sendikası'nda çeşitli kademelerde görev aldı. 1982 yılına kadar İstanbul Belediyesi'ndeki görevini çeşitli birimlerde sürdürdü.

1982 yılında kısa dönem olarak askerlik görevini tamamladıktan sonra, 1982-1985 yılları arasında İstanbul Koca Mustafa Paşa Lisesi'nde öğretmenlik yaptı.

1985 yılından itibaren Şişli'de muhasebe mesleğini icra etmeye başladı. Aynı tarihlerde Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği kuruluşunda aktif rol aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üye ve yönetici olarak görevler aldı.

1990'lı yıllarda Sosyal Demokrat Değişim Dergisi Kurucu Üyesi olarak derginin yayınlanmasında katkı sundu.

1991-1995 yılları arasında Sosyal Demokrat Halkçı Parti Şişli İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. İlçe, İl ve Kurultay delegeliği yaptı.

1998-2006 yılları arasında İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürdü. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşaivrler Odası Akademisi Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu.

Halen Türkiye Sosyal Siyasi Araştırmalar Vakfı (TUSES) Genel Sekreterlik görevi görevi ve Türk Onkoloji Vakfı Genel İdare Kurulu Üyeliği devam etmektedir.

SMM Denetim A.Ş.'de kurucu ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Şişli'de Mali Müşavirlik mesleğini sürdürmekte olan Keskin evli ve 2 çocuk babası.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler