50 isim için gözler Kılıçdaroğlu'nda

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Parti Meclisi’nden (PM) tartışmalarla aldığı aday belirleme yetkisini dün doğrudan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na devretti. Kılıçdaroğlu bu kapsamda, partisinin aday tanıtım toplantısının yapılacağı 10 Şubat’a kadar pek çok belediye başkan adayını doğrudan belirleyecek.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 23:52
Abone Ol google-news

CHP’nin MYK toplantısı dün yaklaşık dört saat sürdü. Toplantıda, yerel seçimlere yönelik kampanya süreci, kampanya döneminde kullanılacak sloganlar, belediye başkan adaylarının tanımı ve adayların görünür olması için izlenecek stratejiler ele alındı. Edinilen bilgiye göre 2 Şubat’ta gerçekleştirilen parti meclisi (PM) toplantısında CHP’de geri kalan adayları belirlemek üzere MYK’ye verilen yetki için yeni bir karar daha alındı. MYK üyelerinin talebiyle yetki doğrudan Kılıçdaroğlu’na devredildi. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, herhangi bir MYK kararı olmadan doğrudan geri kalan adayları kendisi belirleyecek. 

 

50 aday açıklayacak
Kılıçdaroğlu’nun Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve Siirt Belediye Başkanı adayının yanı sıra İstanbul’dan Silivri ve Maltepe, İzmir’den Bayraklı, Ankara’dan Etimesgut, Muğla’dan Bodrum’un da aralarında olduğu yaklaşık 50 belediye başkan adayını belirleyeceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun bugün TBMM’de partisinin grup toplantısı nedeniyle adayları açıklamayacağı ifade edilirken, çarşamba gününden sonra en geç 10 Şubat’a kadar açıklayacağı dile getiriliyor.
CHP’de belirlenen bütün adayların katılımıyla gerçekleştirilecek tanıtım toplantısının ise 10 Şubat’ta yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak etkinlikte CHP’nin yerel seçimlere yönelik bildirgesinin de açıklanması bekleniyor.

Meclislerde yerele yetki
CHP’nin dünkü MYK toplantısında belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesi için yerele yetki verildi. Bu kapsamda partinin il ve ilçe örgütleri, İYİ Parti ile yapılan işbirliği kapsamında belediye meclis üyeliklerinin belirlenmesiyle ilgili çalışmaların yapılması talimatı verildi.
Kılıçdaroğlu’nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisini hedef alan açıklamalarına ilişkin MYK toplantısında çok kısa bir değerlendirme yaptığı da belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’nin açıklamaları hakkında “Bu ülkenin silahlı kuvvetlerinin fabrikasını, tank palet fabrikasını, Katar ordusuna satılmasına ses çıkarmayandan zaten milliyetçi olmaz. Bunu tartışmaya bile gerek yok” dediği öğrenildi. 

‘Peşkeş çekmeyenler kardeşimiz’

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendi koltuğunun bekası uğruna “Türklüğü reddeden, TC’yi silen, milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkârcıdan Türkiye Cumhurbaşkanı olamaz” sözlerini hatırlattı ve Erdoğan’ın bekçiliğine soyunan bir kişiden kendilerine kardeş olmayacağını söyledi.
Öztrak, partisinin MYK toplantısına ilişkin özetle şu açıklamaları yaptı:

Pahalılık milleti eziyor: Enflasyon açıklandı. Hayat pahalılığı milletimizi ezmeye devam ediyor. TÜİK’in resmi rakamlarıyla dahi çarşıdaki kriz saklanamıyor. 12 aylık mutfak enflasyonu yüzde 32’ye ulaşmış.

Sorumlusu Erdoğan: Yarım kiloluk fiyat etiketlerini gözümle gördüm. Gramla ve taneyle yapılan alışverişleri gözlemledim. Bu pahalılığın bir tek sorumlusu var: Recep Tayyip Erdoğan yönetimi. Yeni zamlar geliyor ama seçimden sonra.

Zararlar bize kaldı: Türk Telekom zarar açıkladı. Kârlar Lübnanlılara, zararlar bize kaldı. Benzerini Sakarya’da Tank Palet fabrikasından yapmaya çalışıyorlar.
n Peşkeş çekmeyen kardeşimiz: Bu topraklarda yaşayan, ülkesini, bayrağını, halkını seven, koltuk için milletini bölmeyen, Katar ordusuna ülkesinin savunma sanayiini peşkeş çekmeyen, özgürlüklerden, demokrasiden yana olan herkesi kardeş biliriz.
n Koltuk bekçisinden kardeş olmaz: Ancak Sayın Bahçeli alınmasın; dün “şehitlerin vebalini taşıyan bebek katiliyle müzakere yapan, teröristlere kucak açandan; vatanı bölme hedefinde olandan; villalara balya balya doları yığandan, kamu arazilerini zimmete geçirenden, evdeki paraları sıfırlarken haysiyetni sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz. TSK’ye kumpas kurandan başkomutan olmaz” deyip sonra da kendi koltuğunun bekası uğruna bu sözleri söylediği kişinin bekçiliğine soyunandan da bize kardeş olmaz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler