Kılıçdaroğlu: Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 70 bin İhlaszede olduğunu belirterek "Kanun teklifini getiriyoruz. Parlamentoda görev yapan vicdan sahibi AKP, MHP, HDP, İYİ Parti vekillerine sesleniyorum; Eğer siz kul hakkından yanaysanız eğer emeği savunuyorsanız, Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz" dedi.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 13:44
Abone Ol google-news

<video:1232377>

Fotoğraf: Necati Savaş

Ülkücü kökenli eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan CHP'ye katıldı. CHP Grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Okuyan'a rozet taktı. Rozetin takılmasının ardından Okuyan şunları dile getirdi:

"Ülkenin bu zor gününde bir araya gelme zorunluluğu açıkken bir araya gelmek için CHP'ye kaydımı yaptırmış oluyorum. 40 yıl öncesinde kalmış sağ-sol çekişmelerini, o günün içerisindeki olayları istismar ederek, yeniden bir sağ sol olayı gibi belli merkezlerden iktidar ve onun tabi destekçisi durumundaki bir kişinin gayretleriyle 40 sene öncesindeki olayları kaşıma durumundalar.  Sol sağ ayırt etmeden artık bu oyunu bozmak zamanıdır. Artık bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Onun için arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Atatürk'ün partisine geldik."

CHP'YE KATILAN YAŞAR OKUYAN'IN İLK SÖZLERİ - VİDEO
<video:1232315>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Havuz medyasının bir yerden aldığı talimatlarla başlıklar attığını da biliyorum. Bizim görevimiz bunların karşısında dimdik durmaktır. Biz geçmişe değil geçmişten ders çıkarıp geleceğe bakacağız.

-Efendim bugün 5 Şubat, sayın Adnan Kahveci'nin ölüm yıldönümü. Uzun süre birlikte çalıştık. Son derece idealist bir insandı. Aramızdan 26 yıl önce bir kazayla ayrıldı ve onu saygıyla anmaya her zaman devam edeceğiz. 12 Eylül darbesinden sonra yurt dışına gidenler için özel bir çaba sarf etti. 

-En adaletsiz vergi enflasyon vergisidir. Mutfakta yangın çıkmasını sağlayan vergi enflasyon vergisidir. Pek çok sorun enflasyondan kaynaklıdır. Ne diyorlardı? Enflasyon tek haneli rakamlara inecek diyorlardı. 2004'teki rakamı yakaladılar. Eskiden o kalabalık pazarlarda tek tük insanlar geziyor.

-Ne oldu da bir yılda bu zamlar geldi? Bir yıllık değişimi veriyorum. Kuru soğan artış artış %231. Biberde artış %155, patlıcan %124 bu mutfakta yangın var derken bunu kast ediyoruz. Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? %26 soğandaki artış %233.

KILIÇDAROĞLU: O BAKANI ZAYTUNG KADROSUNA ALIN - VİDEO

<video:1232339>

-Sen bu ülkenin ekonomisini sağlam temeller üzerine oturttun da fiyatlar mı yükseldi? İhracatı da yasakladılar o da tutmadı. Tarım Bakanı çıktı et yemeyin ot yiyin dedi. Otun fiyatı arttı. Bu Tarım ve Orman Bakanı'nı Zaytung kadrosuna alırsanız çok memnun olurum.

-Bu zamları yaptı diye CHP dışında tutarlı, aklı başında eleştiri getiren başka bir siyasi parti var mı? Yok.

-Bütün zamları onlar yapıyorlar fiyat artışlarında dönüp şikayet ediyorlar.

-İstanbul'a 76 gökdelen diktiler. Kendi yandaşlarına sağladığı rant 240 milyar 234 milyon 264 bin lira. Bir avuç kişiye sağladığı rant. Vatandaş diyor ki ürünler niye pahalı? Bunun için pahalı. Gelir dağılımı bunun için bozuk.

-Hortumcu piyasa ekonomisi kavramından söz ettim. Vatandaşın cebinden çekip,yandaşa para aktaran sistem. 70bin İhlaszede var. Dönemin hükümetleri söz verdi. Kurulduktan iki yıl sonra 1 milyar 170 milyon para toplandı. İhlaszedeler ise 18 yıldır uğraşıyor.

-70 bin kişinin günahı kimin boynuna? Kanun teklifini getiriyoruz. Bugün geliyor. 
Parlamentoda görev yapan vicdan sahibi AKP, MHP, HDP, İYİ Parti vekillerine sesleniyorum; Eğer siz kul hakkından yanaysanız eğer emeği savunuyorsanız, Allah'a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz.

-MİT ne diyor? "GBT denilen soruşturmaları hepsini inceledik" Bir kurumun başında milli varsa bütün siyasi partilere eşit demektir. Bekledim ki MİT açıklama yapsın. Öyle bir açıklama yok. Cumhurbaşkanlığı internet sitesine koyuluyor bu bölüm özellikle çıkarılıyor. Sizden ya da sizlerden bir grup AK Parti'nin yan kuruluşu olarak görev yapıyor musunuz? Kozmik odayı bunlar açmadı mı? Siz bunlara nasıl güveniyorsunuz? Sizin verdiğiniz bilgiler yabancıların eline nasıl geçiyor farkında mısınız?

"Adalet orucunu bırak sevgili Eren Erdem"

-FETÖ terör örgütünün bir numaralı siyasi ayağı Recep Tayyip Erdoğan'dır demiştim aynen devam. Dava açsın ispat edeceğim demiştim. Dava açıldı ama ispat hakkı verilmedi. Ben size çok tipik bir örnek vereceğim. Önce Eren Erdem ile başlayayayım.Eren Erdem haksız hukuksuz bir şekilde 222 gündür tek kişilik hücrede kalıyor. Adalet orucu tutuyor. PM olarak karar aldık, adalet orucunu bırak sevgili Eren Erdem. Çünkü Türkiye'nin de CHP'nin de sana ihtiyacı var. Osman Kavala 462 gündür yatıyor. Nedenini de bilen yok. Gazeteciler, yazarlar, avukatlar, askeri öğrenciler var içeride. Pek çok masum içeride.

-Bir kişi var. FETÖ'nün mali ayağında, eğitim ayağında, medya ayağında, sivil toplum ayağında görevli. Adı ne? Fettah Tamince. On binlerce kişi tutuklandı. Apartman ödentilerini Bank Asya'ya yatırdı diye memuriyetten atılanlar oldu. Beyefendiye hiçbir şey yapılmıyor. Fettah Tamince 17/25 'ten sonra Zaman'ın %10'unu satın alıp büyük paralar yatırıyor. Dokunuluyor mu? Dokunulmuyor. Niçin? Arkasında birileri var. 

-Fettah Tamince 15 Temmuz darbesinden sonra Gevher Sultan Vakfı'nın da aralarında olduğu çok sayıda örgütün yöneticisi. Kimse dokunmuyor.

-Tank-palet fabrikasını satacaklar, özelleştirecekler. Saray'a soruyorum 'Bekçi'den cevap geliyor. Senin bekçiliğini anlıyorum eyvallah sana yakışıyor eyvallah ama ülkücülere yakışmıyor. Ülkücüler yapmaz böyle şey. Onların tamamı vatanseverdir. Sevgili bekçi ben sana sormuyorum patronuna soruyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler