Bahçeli'den 'Saray bekçisi' yanıtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kendisi hakkında sarf ettiği 'saray bekçisi' sözü hakkında yanıt verdi.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 13:10
Abone Ol google-news

Adana’da açılacak bilim ve teknoloji üniversitesinin adını Alparslan Türkeş olarak belirlendi. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli’ye bizzat MHP’nin 50. yılı nedeniyle telefonda kararı kendisi iletti.

BAHÇELİ'DEN 50. YIL AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP'nin 50. Kuruluş Yılı'nda konuştu. Bahçeli'nin yaptığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bize 'saray bekçisi' diyen Kılıçdaroğlu'na gerçekten acıyorum, perişanlığına üzülüyorum. O da biliyor ki Türkiye'nin bekası için bekçi olmaya hazırız. O da görüyor ki Türk milletinin bekası için bekçilikse bize düşen seve seve yaparız."

-Değişmek doğanın dinamiğinde vardır. Fakat değişimin yönü ve değişimin hız ve boyutu, fikir ve inanç kaynağıyla uyumlu, dengeli olmalıdır. Dikkatli olunması gereken nokta burasıdır.

-Aramızdan bir vesileyle kopup giden, gözü üç hilalde kalan, 'bir hatadır yaptık ' diyen, yuvasının özlemini çeken her kardeşimle helalleşmeye hazırım. Onlara sadece kapı değil gönlümüzü de açıyorum. 

-Allah'a şükrediyorum ki 9 Şubat 1969'dan tam 50 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz, yine aynı iradenin izindeyiz. Dile kolay bir ülkünün peşinde 50 yıl geçti, kopan takvim yaprakları sarardı, yıllar yılları kovaladı, ömürler su gibi akıp gitti. Elden ele aktarılan, dilden dile anlatılan, gönülden gönüle akıtılan vazgeçilmez yeminle 50 yıl geride kaldı. Böyle bir şubat ayıydı, tarih yine 1969'un 9 Şubatı'ydı, Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin olağanüstü kongresi Adana'da toplanmıştı. Bir karar verilecekti, bir adım atılacaktı, bir hareket başlayacaktı. Merhum Başbuğumuz 50 yıl önce bugün, Türkiye'nin şanlı geleceği için yeni bir başlangıcı, yeni bir çağı, yeni bir Ergenekon'u müjdeliyordu. Kutlu bir doğum gerçekleşiyor, kaynağını Türk-İslam ülküsünde bulmuş Türk milliyetçiliği fiile geçiyordu. 1919 Samsun'undan 50 yıl sonra yeni bir yürüyüş başlıyor, yeni bir meşale yanıyordu. Ne mutlu ki 9 Şubat 1969'da partimizin ismi Milliyetçi Hareket Partisi olmuştu. Amblemlerimiz 3 hilalin mührüyle oluştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler