‘Öncelik kentsel dönüşüm’

Konak adayı Batur, Kılıçdaroğlu’nun özellikle kendisini görevlendirdiğini vurguladı.

Yayınlanma: 09.02.2019 - 21:40
Abone Ol google-news

CHP’nin Konak Belediyesi başkan adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, seçilmesi durumunda önceliğinin, kentin çeperlerindeki çarpık yapılaşma bölgelerinde kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Bu konuda Narlıdere’deki başarısından ötürü Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından özellikle görevlendirildiğini vurguladı.

İzmir’deki gazetecilerle kahvaltıda buluşan Batur, 9 maddelik manifestosunu açıkladı. Batur, önceliği kentsel dönüşüme verdiklerini belirterek “5 yıl içinde ilk olarak Gültepe’deki dönüşümü tamamlayacağız. Genel Başkanımız da 20 yıldır başkanlık yaptığım Narlıdere’deki başarımızdan hareketle, özellikle Konak için bizi görevlendirdi. Biz de vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda hizmet veren bir belediyecilik yapacağız” dedi.

Zorlu Holding tarafından kent merkezine dikilmek istenen gökdelen projesine karşı olduğunu belirten CHP adayı Abdül Batur, yüksek binalar için Bayraklı’nın belirlendiğine dikkat çekti.

Dokusu korunacak
İlk aşamada Konak’ın planlamasını yapacaklarını ve yatırımları kentin çeperlerine kaydıracaklarını belirten Batur, “Konak’ta yapılacak olan yeni yapılaşmalar orada yaşayan insanların kültürüne ve dokusuna zarar vermeyecek. Mahalle dokusuna uygun olan yapılara izin verilecek. Tarihi bir yer olan Konak’ın bu özelliği korunacak. Kentin planlanmasında tarihi doku da göz önüne alınacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler