‘Evimize dönmek istiyoruz’

Eşi Galip Baykal’ın sosyal medyada örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında pasaportu iptal edilen Rahime Kılıç Baykal, hâlâ yaşadığı ülke olan Avusturya’ya dönemedi.

Yayınlanma: 11.02.2019 - 22:07
Abone Ol google-news

Yaklaşık 6 aydır Türkiye’den çıkamayan ve hamile olan Baykal 16 gün sonra doğum yapacak. Baykal, “Buraya geldiğimde 3 aylık hamileydim. Doğumuma 16 gün kaldı hâlâ Türkiye’deyim. Kızım babasından ayrı doğacak, belki ondan ayrı büyüyecek. Benim de, eşimin de psikolojisi bozuk” dedi.

‘Kötü durumdayız’

Avusturya’dan geçen yıl ağustos ayında Gaziantep’e ailesini görmeye gelen Rahime Kılıç Baykal’ın pasaportu, eşi Galip Baykal’ın sosyal medyada örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturma nedeniyle iptal edilmişti. Pasaportu iptal edilen Baykal, ağustos ayından bu yana savcılık, idare mahkemesi, valilik gibi kurumlar arasında gidip geldiğini belirterek idare mahkemesindeki sürecin devam ettiğini söyledi. En son Ordu Valiliği’ne de başvurduğunu dile getiren Baykal, “Hiç birinden sonuç alamadım. Çok mağduruz. Burada hem maddi hem manevi çok kötü olmuş durumdayız. Evimize dönmek istiyoruz. 20 aylık çocuğum yanımda.O da aylardır babasını görmüyor” diye konuştu. Giresun Ağır Ceza Mahkemesi’ne eşi hakkında “Terör örgütü propagandası” yaptığı iddasıyla dava açıldığına değinen Baykal, “Eşimin adı Galip Baykal. Eşim adına düzenlenen iddianamede ‘Galip kendal’ rumuzlu twitter hesabından örgüt propagandası yaptığı iddia ediliyor. Eşimin okuma yazması yok. Kendisi de bu suçlamaları kabul etmiyor. O da çok kötü durumda. Sonuçta orada mağdur eşi ve çocuklarından ayrı yaşıyor. Yani anlayacağınız yuvamız dağılmış durumda” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler