Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta geçici iş başvurusunda bulunmak için kuyruğa giren gençlerin fotoğrafını göstererek, "Gencecik pırıl pırıl çocuklar geçici bir iş bulmak için sabahın 4'ünde kuyruğa girmiş vaziyette. Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur!" diye konuştu.

Yayınlanma: 12.02.2019 - 13:46
Abone Ol google-news

<video:1244184>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de düzenlenen partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Kartal'da çöken binaya ilişkin "İsteriz ki ülkemizde acı bir olay yaşanmasın ama Kartal’da bir bina çöktü ve 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık. O binayı kaçak yaptıran, kaçak kat çıkaran kişi şu anda Erzurum'da Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Herkes bu gerçeği bilsin!" dedi.

KILIÇDAROĞLU: HERKES BU GERÇEĞİ BİLSİN - VİDEO

<video:1244036>

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İmar affı çıkarıyorlar. İmar affını sağlam binalara çıkar. Neden çürük binaları imar affı kapsamına alıyorsun? Bir de iftira atıyorlar ki Kartal Belediye Başkanımız olay yerine gitmemiş. Hayır Kartal Belediye Başkanımız Altınok Öz başından beri oradaydı.

Deprem olsa kim bilir kaç bina daha yıkılacak! 99 depreminin üstünden 20 yıl geçti. 20 yılda İstanbul'da ne yapıldı, hangi önlemler alındı? İstanbul’u tescilli tabut haline getirdiler.

"BÜTÜN KENTLERİ ORMANA DÖNDÜRECEĞİZ"

CHP'nin belediye başkan adaylarının belirlenme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "İzmir'de Tunç Soyer'i, Adana'da Zeydan Karalar'ı, ilçe belediye başkanı olan isimleri büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterdik. Bu geleneği başlatmış olduk, bu böyle devam edecek.Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmadığını yaptı; 11 İlçeye 11 okul yaptı." dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

17 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, çocuklar açlıktan öldü. Bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde insana sevgi olacak. Çocuklarımızı baş tacı yapacağız. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Kimsenin işine son verilmeyecek. Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak. Bütün kentleri ormana döndürecez.

Ekrem İmamoğlu İstanbul'un trafik sorununu çözecek.

Biz adaylık sürecini gerçekleştirirken, İYİ Parti ile işbirliği, Saadet Partisi ile dirsek teması yaptık. Her iki genel başkana da teşekkürü borç bilirim. 

"FETTAH TAMİNCE'YE DOKUNAN YOK"

Geçen grup toplantısında Fettah Tamince'den bahsettim. 17-25 Aralık'tan sonra, bu beyfendi Pensilvanya'ya gider. Kendisi de söylüyor. Neden gittiğini soruyorlar. "İsimlerini hatırlamadığını" söylüyor. Buna dokunan var mı? Kimse dokunmuyor. Yine 17-25 Aralık'tan sonra ailesi Bank Asya'ya para yatırıyor. Buna dokunan yok ama Bank Asya'nın önünde biri geçtiyse yakaladılar, devlet memuru ise devlet memuriyetinden attılar. Bununla ilgili çok sayıda kişi bunun Gülen Cemaati'nin bir unsuru olduğunu söylüyorlar. Bu adam nasıl oluyor da dışarıda, nasıl oluyor da askeri öğrenciler içeride? Fettah Tamince'nin avukatları, Erdoğan'ın avukatlarıdır da ondan. Para babaları dışarıda, öğrenciler içeride. 

KPSS 1.'SİNİN MÜLAKATTA ELENMESİ

Kılıçdaroğlu, KPSS 1.'si fizik öğretmeninin mülakatta elendiğini hatırlatarak, "Bir anne baba düşünün çocuğu okusun diye boğazından keser, üniversiteye gönderir ve mezun olur üniversiteden. Deniz Eren Demir'den söz ediyorum. Fizik öğretmeni adayı. KPSS'ye girer ve Türkiye 1.'si olur. Sözlüye girer, mülakatta elenir. Bu mudur adalet? Bunların yatacak yeri yok." diye konuştu.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO TALEBİ

Taşeron işçilerin sorunlarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Binlerce kadrosuz işçi var. Son taşeron işçisi kadro alıncaya kadar yanlarında olacağız, taşeron sorununu dile getirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'DAN ÖNCE BU KADAR YALANCI YOKTU"

Erdoğan, 'Sivas'ta bizden önce üniversite mi vardı?' dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "1974'te yapılan üniversiteyi, binlerce kişiyi toplayıp 'benden önce burada üniversite yoktu' diyor. Devlet adamı pozisyonunda olan kişi halkına yalan söylemez. Ama Erdoğan haklı tabi. Erdoğan'a göre memlekette üniversite yoktu, onunla beraber kuruldu. Erdoğan yokken, bu memlekette uçak yoktu, gemi yoktu, otobüs bile yoktu. Erdoğan'dan önce hiç fabrika bile yoktu. Bir şeyin altını özenle çizelim: Erdoğan'dan önce bu kadar büyük yalancı yoktu." dedi.

Erdoğan'ın hal esnafını ve pazarcıları terörist olarak gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Hal esnafı ve pazarcılar terörist oldu bunların gözünde. Peki bu zam teröristlerine ne diyeceğiz. Doğalgaza zam yapan, elektriğe zam yapan, köprüye zam yapan teröriste ne diyeceğiz? Eğer onlar teröristse en büyük terörist sensin." dedi.

"TÜRKİYE'NİN 21. YÜZYIL TABLOSU BUDUR"

Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta çekilen, geçici iş için kuyruğa giren işsizlerin fotoğrafını göstererek, "Şunlar işsizlik kuyruğu. Gencecik pırıl pırıl çocuklar geçici bir iş bulmak için sabahın 4'ünde kuyruğa girmiş vaziyette. Türkiye'nin 21. yüzyıl tablosu budur!" diye konuştu.

TANK PALET FABRİKASININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Sakarya'daki Tank Palet Fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Telekom da öyleydi. Gittiler Türk bankalarından para aldılar, Telekom'u çalıştırdılar, karları yurt dışına götürdüler. Bankaya olan paralar, 82 milyonun sırtında kaldı. Binalarını, bakır tellerini, her şeyini sattılar." ifadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatansever olmadığını" ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kendi askeri fabrikasını yabancı orduya teslim eden bir ülke örnek ver. İhale yapmadın, nasıl, hangi gerekçeyle veriyorsun? Fabrikanın değer tespitini yaptırdın mı? Hayır. 'Bu fabrikayı sen oraya peşkeş çekerken Katar Kralı sana uçak hediye etti, bir bağlantı var mı?' diye sordum. Silah fabrikasına karşı uçak. O fabrikanın değeri 20 milyar dolar. Beyefendiye şimdi de aynı firma seçimlerde kullansın diye otobüs hediye etmiş. İnsanın yüzü kızarır, ar damarı olması lazım bir insanda." değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler