Güven’in eylemi 100’üncü günde

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla açlık grevi yapan HDP Hakkâri milletvekili Leyla Güven açlık grevinde 100’üncü güne ulaştı.

Yayınlanma: 14.02.2019 - 22:12
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1246219,1246107>

Nusaybin’de HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz ile HDP Mardin milletvekilleri Pero Dündar, Tuma Çelik ve Ebru Günay’ın da olduğu partililerden oluşan bir heyet parti binasından çıkarak Güven için yürümek istedi. Polis grubu engelledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Cihan Aydın, Adalet Bakanlığı’na açık bir mektup göndererek “Bu sürecin herhangi bir can kaybı yaşanmadan sonlandırılması, geçmiş yıllarda da tecrübe ettiğimiz üzere muhtemel daha büyük sosyal krizlerin önlenmesi için koşullarının sağlanması durumunda, Diyarbakır Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak, Abdullah Öcalan ile görüşebileceğimizi belirtmek isteriz” denildi.

8 eyaletten meclis üyesi olan bir grup kadın Alman parlamenter de ortak bir deklarasyon yayımlayarak, Güven’in eylemindeki talepler için, Alman Federal Hükümeti’nin, Türkiye’ye baskı yapması istedi. Deklarasyonda “Bizler de Güven gibi Türkiye’nin daha önce imzaladığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) gereği olarak bir an önce Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmalı çağrısı yapıyoruz” denildi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler