Eski PSKAD Başkanı tutuklandı

Eski Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD) Kartal Şube Başkanı Songül Tunçdemir ve Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya tutuklandı.

Yayınlanma: 15.02.2019 - 21:10
Abone Ol google-news
İstanbul’da 13 Şubat’ta gözaltına alınan eski PSAKD Kartal Şube Başkanı ve 2011 yılında 3 dönem PSAKD Malatya şube başkanlığı yapan Songül Tunçdemir, Eğitim-Sen Malatya Şube Eş Başkanı Tarık Kaya, Arguvan PSAKD Şube Başkanı Ümit Adıgüzel ve HDP üyesi 11 kişi Malatya Adliyesi’ne sevk edildi. Malatya Adliyesi savcılığında ifadeleri alınan Tunçdemir ve Kaya’nın aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklama talebi ile 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alınan ifadelerinin ardından Tunçdemir ve Kaya için ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakılmasına karar verildi.
 
Tunçdemir ve Kaya için 2. Ağır Ceza Mahkemesi hakimin verdiği denetimli serbestlik kararına itiraz eden savcı yeniden tutuklanma kararı çıkardı. Savcılığın verdiği kararın ardından Tunçdemir ve Kaya tutuklandı. PSAKD Arguvan Şube Başkanı Ümit Adıgüzel’in aralarında bulunduğu 10 kişi ise denetimli serbestlik şartı ile serbest bırakıldı. 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler