Adaylık sıkıntısı

Erdoğan'ın İzmir'den belediye başkan adayı yapmak istediği Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, rahatsızlığını gizlemedi. Yıldırım'ın, Rusya seyahati sırasında Erdoğan'a mesafeli durduğu görülürken Fatma Şahin'in de yoğun ısrarlar sonucu belediye başkan adaylığını kabul etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 23.11.2013 - 22:24
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan, büyükşehir belediye başkan adaylarının bir bölümünü 29 Kasım’da açıklayacak. İzmir adaylığı için gönülsüz olan, ancak Erdoğan’ın ısrarına karşı çıkamayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın oldukça rahatsız olduğu öğrenildi. Erdoğan’ın Rusya’ya giderken düzenlediği basın toplantısında yanına oturmayan Yıldırım’ın milletvekillerine de memnuniyetsizliğini dile getirdiği kaydediliyor. Gaziantep için adı geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de ikna edildiği belirtiliyor.

AKP yönetimi, büyükşehir belediye başkan adaylarından 22’si ile il belediye adaylarından 11’ini belirledi. Erdoğan’ın, 29 Kasım’da il başkanları toplantısında Ankara başta olmak üzere İç Anadolu’daki büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklaması bekleniyor. Erdoğan, 5-6 ilde yapılacak toplantılarla adayların açıklamasını tamamlayacak. İstanbul’da Kadir Topbaş, Ankara’da Melih Gökçek, Kayseri’de Mehmet Özhaseki, Konya’da Tahir Akyürek’in adaylığının kesinleştiği kaydediliyor.

İzmir için adı geçen Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın adaylığı istemediği, ancak Erdoğan’ın ısrarı üzerine kabul etmek zorunda kaldığı kaydediliyor. Kabul etmesine karşın Yıldırım’ın durumdan memnun olmadığı, kendisine seçim bölgelerine yönelik taleplerle gelen milletvekillerine “Başbakan’a gidin, taleplerinizi ona iletin” diyerek memnuniyetsizliğini dile getirdiğine dikkat çekiliyor. Yıldırım’ın Erdoğan’ın Rusya ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında kendisine ayrılan yere tüm ısrarlara karşı oturmaması da rahatsızlığının göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Gaziantep için adı geçen, ancak kararsız olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in parti yöneticileri tarafından ikna edildiğine işaret ediliyor. Şahin’in, ilk başta “Ben genel siyasetten geliyorum. Belediye başkanlığı bambaşka bir alan” diyerek istemediğini dile getirdiği, ancak parti yöneticilerinin “Hem milletvekili hem de bakan olarak çok güzel işler yaptınız. Belediye başkanlığını da hakkıyla yaparsınız” demeleri üzerine düşüncesini değiştirdiği öğrenildi.

 

Milletvekilleri de aday

Bazı milletvekillerinin de adaylığının kesinleştiği kaydediliyor. Antalya’da Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Balıkesir’de AKP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Çanakkale’de Mehmet Daniş, Manisa’da Hüseyin Tanrıverdi, Çorlu’da Özlem Yemişçi’nin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ordu’da İdris Naim Şahin ile Enver Yılmaz eğilim yoklaması ve anketlerde başa baş çıkarken, Başbakan Erdoğan’ın adaylığı netleştirmek için bir anket daha yapılmasını istediği kaydediliyor.

 

Kabine revizyonu

Erdoğan, adayların açıklanmasıyla birlikte kabine ve parti yönetiminde de değişikliklere gidecek. Kabine revizyonunun, bakanların belediye başkanı adaylığının açıklanmasıyla birlikte mi yoksa aday listelerinin YSK’ye sunulacağı şubat ayında mı yapılacağı konusunda henüz bir karar verilmedi. Partideki ağırlıklı eğilim, bakanların adaylıklarının açıklanmasıyla birlikte revizyonun yapılması yönünde. Erdoğan, yapılacak değişikliklerle yerel seçime yeni bir kabine ve yeni bir parti yönetimi ile gidecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler