Yavaş: ‘Sizden aldıkları parayı geri vereceğiz’

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün bitkileri yurt dışından getirdiğini anımsatarak, “Çubuk’ta yetişen bitkiler Ankara’nın iklimine daha uygun. Bitkilerinizi belediye alacak o çiçekler Ankara’nın dört bir yanını süsleyecek. Sözleşmeli üreticilik ve hayvancılık yaptıracağız. Hayvanlarınız belediyenin kesimhanelerinde kesilecek, sütlerinizi belediye alacak, okuldaki çocuklara dağıtacak. Belediyenin sizden bu zamana kadar aldığı parayı geri size getireceğiz” dedi.

Yayınlanma: 17.02.2019 - 17:03
Abone Ol google-news

Yavaş, Çubuk’ta “Mansur Yavaş Gönüllüleri Seçim Koordinasyon Merkezi” açılışına katıldı. Burada yurttaşlara seslenen Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde bir zihniyet değişikliği yapılması gerektiğini belirterek, “Yıllardır oy verdiğiniz büyükşehir belediyesi adayından karşılığını alabildiniz mi? 10 yıl belediye başkanlığı dönemimin ardından arkamda yüzlerce bacasız belediye bıraktım. Orada yaşayan bütün vatandaşları zengin ettim” dedi.

‘Oyu alıp gidiyorlar’

Akyurt ilçesinde bulunan fuar alanının hala bitirilmediğini anımsatan Yavaş, henüz orası bitirilmemişken Ankapark’a masraf yapıldığını belirtti.

Yavaş, “Fuar alanı acımsaydı çok sayıda Çubuklu vatandaşımız çalışacaktı. Yatırımları hep bir kişi yapmıştır. Çubuklu’ya gelip fikri, ihtiyaçları sorulmamıştır. Seçimden sonra oyu alıp gidiyorlar. Bizimki öyle olmayacak” dedi. Yavaş, Ankara Belediyesi’nin sudan 1 katrilyon kazandığını söyledikten sonra AKP Ankara Büyükşehir Belediyesi Adayı Mehmet Özhaseki’nin ‘Suya indirim yapmak tarifedir’ sözlerine karşılık veren Yavaş, “Buna proje değil tarife dediler. Her ay Ankaralı’nın cebinde 63 trilyon kalıyor. Bu proje değil midir? Vatandaşı cebinden çıkan fazla paranın ne demek olduğunu bilmiyorlar” dedi.

‘Çubuk’a organize sanayi yapacağız’

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şu zamana kadar Çubuk’a doğru düzgün fabrika yapılmadığını söyleyen Yavaş, “Çubuk’un en büyük sorunlarından biri işsizlik. İnsanlar çalışma için Akyurt’a gidiyorlar. Buraya bir siteler organize sanayi bölgesi yapacağız. Ankara’da hiç mobilya fuarı yapılmıyor. Sitelere esnafıyla konuşacağız. Eğer kabul ederlerse esnafın satış mağazası orada kalmak şartı ile mobilya üretiminin tamamını buraya getirebiliriz” dedi. Çubuk’a dair projelerini anlatan Yavaş, şunalrı kaydetti:

“Çubuk’ta süt ve hayvancılık üretimini bitirdiler. İnsanların iki tane hayvanına göz diktiler. Birçok yerde mandıraları kapattırdılar. Biz hayvanların alımı ve kesimi de dahil belediye olarak masraflarını üstleneceğiz. Hem kendi köylümüz kazanır hem halkımız sağlıklı et tüketir. Sözleşmeli üretimle bitkilerimizi buradan alacağız. Fuar alanına başlandı. Öncelikle bu fuar alanı bitirilecek. Üç dönemdir metro sözü veriyorlar. Eski başkan toplu taşımaya inanmadığı için yapmadılar. Bu metro şimdiye kadar kaç kere yapılırdı” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler