İşkence gören çocuklar serbest bırakıldı

Van’ın İpekyolu ilçesinde gözaltında kötü muameleye maruz kaldıkları öne sürülen, aralarında 14 yaşındaki Ö.S., 16 yaşındaki Ş.Y., 17 yaşındaki O.D.’nin de bulunduğu toplam 11 çocuk, ifadelerinin alınmasının ardından savcılıkça serbest bırakıldı. Gizlilik kararı alınan dosyaya, çocukların okumasına izin verilmeden imzalatılmış evraklar konulduğu belirtildi.

Yayınlanma: 18.02.2019 - 21:35
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1253280>

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir mahallesinde polisin düzenlediği operasyonda 15 Şubat’ta gözaltına alınan ve işkence gördükleri öne sürülen 17 yaşındaki O.D., 16 yaşındaki Ş.Y., 14 yaşındaki Ö.S. adındaki üç çocuk ile aynı gün gözaltına alınan 8 diğer çocuk, Van Emiyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nden Van Adliyesi’ne sevk edildi. Yaşları 11 ile 17 arasında değişen çocukların ifadesi savcı tarafından alındı. Çocukların tümü serbest bırakıldı. 

Çocukların avukatı Naci Duman, gözaltında oldukları sırada kötü muamele gören 3 çocuğun beyanına göre, onlara 16 Şubat akşamı ve 17 Şubat sabahı, çocuk şubeye gelen polisler tarafından, hukuksuz bir şekilde ve korkutularak evrak imzalatıldığını söyledi. Çocukların evrakları okumak istediklerini, ancak polislerin “Sizinle ilgisi yok” diyerek buna izin vermediklerini kaydeden avukat Duman, soruşturma ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Çocuklar ile ilgili olarak polise taş ve molotof atma ve örgüt propagandası yapma suçlamaları var. Ama buna ilişkin bir bilgi, belge ele geçirilen bir malzeme yok. Gözaltında toplam 11 çocuk vardı ancak işkenceye maruz kalan çocuk sayısı üç idi. Buna ilişkin olarak tutanaklarımızı tuttuk ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Savcılık talebimizi inceleyecek.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler