Buldan: Yakında tek soğan, tek patates, tek biber derlerse şaşırmayın

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ekonomik gidişata ilişkin "Ekonomik beka resmen çökmüş. Halk adeta canından bezmiş. Bunlar çıkmış, rabia diyor. Kandil ittifakı diyor. Beka diyor. Tek millet diyor. Yakında tek soğan, tek patates, tek biber derlerse şaşırmayın! AKP-MHP ittifakı size refah ve huzur getirmeyecek." dedi.

Yayınlanma: 19.02.2019 - 14:33
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Buldan'ın konuşması özetle şöyle:

Eski bakanlardan Fikret Ünlü’nün bugün yaşamını yitirdiği bilgisini aldık. Fikret Ünlü’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

31 Mart yerel seçimler öncesi son grup toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Oldukça zorlu ve kritik bir süreçten geçiyoruz. Türkiye tam anlamıyla bir yol ayrımındadır. Bir yanda halklara nefes aldırmayan faşizm var. Diğer tarafta ise, ülkeye nefes aldıracak, herkesi rahatlatacak güçlü bir demokrasi seçeneği var. Bir yanda tüm ülkeyi esir almaya çalışan karanlık var. Diğer tarafta ise aydınlık var. Leyla vekilimiz, bu karanlığı dağıtmak, demokratik seçeneğe kapı açmak için tam 104 gündür açlık grevinde.

"SANDIKTA YENEMEYECEKLERİNİ GÖRDÜLER"

HDP’nin ve halkımızın kararlılığını gördükçe bize dönük saldırıların da arttığını görebiliyoruz. Sandıkta yenemeyeceklerini gördükleri için üzerimize polisi, askeri, yargıyı salıyorlar.

Ankara’daki gözaltılar sırasında devletin üniformalı bir polisinin zorla gözaltına aldığı öğrenci Merve Demirel arkadaşımıza başkentin göbeğinde yaptığı mide bulandırıcı iğrenç tacizi tüm dünya gördü. Toplumun güvenliğini alması, kadını tacize ve cinsel saldırıya karşı koruması gereken Emniyet, bu iğrenç saldırıya sahip çıktı. Tacizciyi korudu. Peki, kimden güç alıyorlar? Elbetteki iktidardan güç alıyorlar, bu cesareti onlara şu andaki iktidar veriyor.

Gözaltı, işkence, taciz, ırkçı saldırı, tüm bunlar AKP’nin seçim kampanyasıyla eş zamanlı olarak devreye sokuldu. AKP’nin seçimlerden anladığı da aslında budur. Demokratik muhalefeti, hukuk dışı yollarla etkisiz hale getirmek, halkı sindirmek ve korkutmak AKP’nin bir seçim stratejisidir. AKP Genel Başkanı, bakanları ve AKP yöneticileri bize karşı resmen seferber olmuş durumdalar. Her gün meydanlarda, televizyonlarda akşam sabah HDP’yi hedef gösteriyorlar, tehdit ediyorlar, HDP’ye oy veren 6 milyon insana hakaret ediyorlar.

Daha geçenlerde AKP Genel Başkanı, "tehdit ve hakaret olmadan kampanya yürütülsün" diyor, ancak üzerinden 2 saat geçince kendisi aynı şeyi yapıyor! HDP üzerinden hakaretlerini, tehditlerini savuruyor. Öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar ki kendileri dışında herkes bu ülkede terörist! Bu bir seçim kampanyası değil seçimleri terörize etme kampanyasıdır.

"KAYBETMEKTEN KORKUYORLAR"

AKP, yürüttüğü bu gerginlik ve çatışma politikasıyla toplumları karşı karşıya getirdiğinin farkına varması gerekir. Bu tehlikeli söylemden ve çirkin kampanyadan bir an önce vazgeçmesi gerekir!

İktidarın bize bu denli saldırmasının nedeni yaşadıkları kaybetme korkusudur. Biz yerel seçim stratejimizi açıklayınca korkuları daha da arttı. Bunun farkındayız. HDP’yi görünce 7 Haziran’ı hatırlıyorlar. Önceki seçimlerde olduğu gibi halkı korkutarak, ürküterek oy devşirmeye çalışıyorlar!
Biz de buradan soruyoruz: Patatesin, soğanın fiyatını HDP mi arttırdı? Halkı pazar kuyruklarına HDP mi mahkûm etti? Ekonomik krizi HDP mi yarattı? Türkiye’yi Suriye bataklığına HDP mi çekti? Ülkeyi IMF’ye muhtaç hale HDP mi getirdi? Halka hesap vermeleri gerekirken çıkıp akşam sabah yalanlara algı operasyonu başlattılar ve bunu sürdürüyorlar. Neymiş devletin bekasıymış. Bir beka sorunu varsa eğer, bunu yaratan sizsiniz! Ülkeyi uçurumun kenarına getiren, içeride ve dışarıda krizlerin içine sürükleyen sizin iktidarınızdır! 16 yıldır bu ülkeyi siz yönetmiyor musunuz? Beka sorunu varsa bu sizin eserinizdir. O halde derhal çekilmeniz, istifa etmeniz gerekmez mi?

"HALKIN SIRTINA BÜYÜK VERGİLER YÜKLEMEYİ PLANLIYORLAR"

Bu rejim, seçim sonrası halkın sırtına büyük vergiler yüklemeyi planlıyor. Seçimden sonra AKP-MHP ittifakının ajandası zam yağmurları olacak. Bakın söylemedi demeyin: Enflasyon fırlayacak. Kriz tırmanacak, işsizlik ve yoksulluk daha da artacak. Beka söyleminin ardına gizledikleri gerçekler budur. Halk aç, halk perişan. Elektrik, su, doğalgaz faturasını, çocuğunun eğitim masrafını, kredi kartı borcunu ödeyebilecek durumda değil. Ekonomik beka resmen çökmüş. Halk adeta canından bezmiş. Bunlar çıkmış, rabia diyor. Kandil ittifakı diyor. Beka diyor. Tek millet diyor. Yakında tek soğan, tek patates, tek biber derlerse şaşırmayın! AKP-MHP ittifakı size refah ve huzur getirmeyecek. Sofranızdaki ekmek daha da küçülecek. İşsizlik, yoksulluk daha da artacak. Tanzim satış kuyrukları yarın ekmek, şeker, yağ tuz kuyruğuna dönüşecek. Bunu hep birlikte göreceğiz hep birlikte izleyeceğiz.

Merminin fiyatını insan hayatından daha değerli gören bu iktidara Türkiye halkı sandıkta gereken cevabı mutlaka vermelidir. Sizi yoksulluğa gömeni siz de sandığa gömünüz. Başka çıkış yolunuz yok! Biz uyarıyoruz: AKP-MHP trenine binmeyin. Türkiye’nin bu gidişatı karşısında HDP önemli bir strateji ortaya koydu. Krizden çıkış için demokratik bir seçenek yarattı. Bu ülkenin krizlerden kurtulabilmesi için önce AKP’den kurtarılması gerekiyor. İşte HDP’nin yarattığı demokratik seçenek bunun için var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler