İmamoğlu’nun ulaşım projeleri

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin projelerini anlattı. 14 madde başlık altında İstanbul’un trafik sorununu çözeceklerini anlatan İmamoğlu, metro ve metrobüs hatları ile deniz ulaşımının daha aktif hale getirileceğini söyledi.

Yayınlanma: 20.02.2019 - 22:23
Abone Ol google-news

İBB başkanı seçildiğinde ulaşım sorununu çözeceğini belirten Ekrem İmamoğlu “Gis¸eleri kentin dıs¸ına çıkaracak ve TEM otoyolunu toplu tas¸ımaya açacağız. Bas¸aks¸ehir, Bagˆcılar, Esenler’den, Ümraniye, Sultanbeyli’ye kadar yaklas¸ık 3 buçuk milyona hizmet edecek ‘Megabüs’ projesi yapacağız. Ayrıca metrobüslerde yerli üretim yapacağız ve yolcu kapasitesini 2 katına çıkaracağız” dedi.

Siyasi iktidarın 5 yılda 30 km raylı sistem kuramadığını anlatan İmamoğlu, “Son 20-25 yılda Şangay’da 644 km, Seul’de 327 km, Delhi’de 296 km metro yapıldı. İstanbul’da ise 27 km’de kaldı. Biz seçilmemiz halinde ana hatlarda metro atılımı yapacağız. Acil ve gerçek ihtiyaçlarını dikkate alarak Sultanbeyli- Kadıköy, Yenikapı - Sefaköy – Esenyurt, Sultangazi-Arnavutköy gibi ana hatları bitirecegˆiz. 5’inci yılımızda 630 km metro kazandıracağız” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler