‘Cumhur’da ‘30’ il sıkıntısı

AKP ve MHP 51 ilde ittifak yaptı, ancak kalan 30 ilde teşkilatlarda rekabet olmadan nasıl propaganda yapılacağı kara kara düşünülüyor

Yayınlanma: 20.02.2019 - 22:29
Abone Ol google-news

MHP ile 30 büyükşehir olmak üzere 51 ilde ittifak yapan AKP’de, ittifak yapılmayan ve her partinin kendi belediye başkanı adayı ve belediye meclis üyeleriyle seçime gireceği 30 ilde parti tabanları arasında gerilim ve sıkıntı yaşanabileceği kaygısı yaşanıyor.
AKP, Cumhur İttifakı kapsamında ortak adayla gidilen illerde seçim çalışmalarının nasıl yapılacağı konusunda bir kılavuz hazırlıyor. Kılavuzda, parti teşkilatlarının seçim çalışmasında dikkat edeceği konular belirlenecek. Seçim ofislerinin nasıl düzenleneceği, hangi bayrak ve fotoğrafların yer alacağı, kimlerin hangi sırayla konuşacağı, hangi bayrak ve afişlerin taşınacağı gibi konular bu kılavuzda yer alacak.

AKP içinde ittifak yapılmayan 30 ilde nasıl bir propaganda sürece yürütüleceği konusunda ise endişeler dile getiriliyor. AKP’de ittifak yapılan iller için hazırlanan kılavuza benzer bir çalışmanın rakip olunacak yerler için de yapılması gerekliliği üzerinde duruluyor. İttifakın olmadığı yerlerde iki partinin de seçime ayrı adayla gireceği yerlerde her partinin kazanmak için yarışacağına ve buna göre stratejiler oluşturulacağına dikkat çeken parti yöneticileri, “Mutlaka iki parti arasında rekabet olacak. Bu durumda zaman zaman gerilim ve tartışma yaşanabilir. Parti tabanlarında ortaya çıkabilecek gerilim ve tartışmalar her iki partiyi de olumsuz etkiler” görürüşünü dile getiriyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler