Özkes: Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsin

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Meclis'e sunulan Irak ve Suriye tezkerelerine ilişkin, "IŞİD'in günah babası AKP'dir. Ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler" dedi.

Yayınlanma: 01.10.2014 - 13:55
Abone Ol google-news

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, gündemi değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı. Zamların elektrik ve doğalgaz ile sınırlı kalmayacağını söyleyerek bu durumu eleştiren Özkes, "Yeni yasama yılının ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bugünden itibaren elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Tam da Kurban Bayramının geldiği bugünlerde yapılan bu zam bayramın tadını kaçırdı. Kış mevsimine girerken zaten kara kara düşünen vatandaşlara yapılan zulümdür. Bu zamlar diğer alışveriş ürünlerine de yansıyacaktır" dedi.  

"İSLAM DÜNYASININ HİÇBİR YERİNDE BÖYLE UCUBE BİR UYGULAMA YOKTUR"

Kurban fiyatlarının artışına tepki gösteren Özkes, "AKP iktidarı bayrama girerken bayramın tadını kaçırmıştır. Bu yıl kurbanlıklar yüzde 25 - 40 arasında pahalanmıştır. Geçen yıllarda kurban kesip de bu yıl pahalılık nedeniyle kurban kesemeyenlerin günahı vebali iktidarın boynundadır.  İstanbul'un Avrupa Yakasıyla, Anadolu Yakası arasında büyükbaş kurbanlıklarda 1-2 bin fiyat artışı farkı var. İslam Dünyasının hiçbir yerinde böyle ucube bir uygulama yoktur" diye konuştu.

'NE KADAR PARA O KADAR SEVAP' "ANLAYIŞINI ASLA ONAYLAMIYORUM"

Özkes, "Konya İl Müftüsü'nün 'Aldığın kurbanın fiyatı oranında sevabın artar, ne kadar pahalı kurban alırsan o kadar sevap kazanırsın' sözlerini eski bir müftü olarak asla onaylamıyorum. İslam'la Kapitalizmi bu kadar kol kola iç içe geçirmek ciddi bir yanlıştır. 'Ne kadar para, o kadar sevap' anlayışını asla onaylamıyorum" dedi.
 

"BİLAL'İN ÖNCÜLÜĞÜNDE KEFEN GİYEN AKP'Lİ GENÇLER SAVAŞA GİTSİNLER"

AKP hükümetini eleştiren Özkes, askerin IŞİD ile savaşmasına sıcak bakmadığını ifade ederek, "İki yıl önce IŞİD diye bir şey yoktu. Nereden çıktı? Davutoğlu'nun stratejik derinliğinden neşet etti, doğdu. Dolayısıyla IŞİD'in günah babası AKP'dir. Ülkeyi pazarlayanlar şimdi de Mehmetçiğin kanını pazarlama çabasına girmişler. Kara harekatı olur mu, olmaz mı o görüşülecek. Öyle bir arzuları varsa AKP'nin oyları ile muhtemelen kabul edilecek ama zengin parayı bastırıyor bir gün bile askerlik yapmıyor ama fakir fukaranın çocukları savaşa gönderilme gibi bir tartışma var. Benim önerim Bilal'in öncülüğünde kefen giyen AKP'li gençler savaşa gitsinler. Tezkerenin boyutları açık seçik olarak ortada değil. Dolayısıyla şu anda red vereceğiz veya evet vereceğiz diyemeyiz. Bir görelim. Ama bizim esasımız yurtta sulh, cihanda sulhtur. Tezkerenin içeriği ne onu bilmiyoruz ama Mehmetçiğimizin birilerinin keyfine göre kanının dökülmesini istemiyoruz" ifadelerine yer verdi.  

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler