TKH Adayı Tekerek: Bize sosyalist cumhuriyet gerekiyor

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Aysel Tekerek, “Sağın sağ ile yarıştığı bu yerel seçimlerde ezber boz diyeceğiz. Halkı bu çaresizliğin içinden ancak komünistler çekip çıkarabilir” dedi.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 22:28
Abone Ol google-news

İBB için yarışacak iki kadın adaydan biri olan Tekerek, Cumhuriyet’in sorularını yanıtladı:

- Bir kadın olarak İstanbul’da neyi değiştirmeyi hedefliyorsunuz?

Bize sosyalist bir cumhuriyet gerek. 17 yıllık AKP iktidarının da bir kez daha gösterdiği gibi, her yerele rant gözüyle bakılmaktadır ve bu rantın o yerele bırakılmayacak kadar sömürü çarkında bir karşılığı vardır. İstanbul için değiştireceğimiz şey, milyonlarca emekçinin gözünü ülke geleceğine dikmesini sağlamak olacaktır. Kuracağımız halk meclisleri ile sadece yerelin sorunu ve sorunların çözümünü değil, siyaset dışına itilmiş, aşağılanmış, ev ve fabrika arasına sıkıştırılmış emekçilerin, kadınların, gençlerin ezberlerini bozmak, asıl gücün onların elinde olduğunu göstermektir.

- Diğer siyasi partilerin seçim sürecinde yürüttüğü çalışmalarda eleştirdiğiniz noktalar nelerdir?

AKP’den başlayalım, seçim manifestolarını okudum. Aslında AKP’nin seçim manifestosunun özeti şudur: Ben halkla dalga geçiyorum. Yani yağma, talan ve rant belediyeciliği. Cumhuriyetten, laiklikten, aydınlanmadan yana olan milyonlarca seçmenine mecburiyet belediyeciliği vaat eden bir de CHP var. Sağın sağ ile yarıştığı bu yerel seçimlerde ezber boz diyeceğiz. Halkı bu çaresizliğin içinden ancak komünistler çekip çıkarabilir.

- Belediyecilik anlayışınızı tanımlar mısınız?

Yerel yönetimlerde halkın yönetime doğrudan katılmasına ilişkin mekanizmalar kuracağız. Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ve diğer DDHD adaylarını destekleyen ittifak içindeyiz. Ezberimizi bozmak için çok nedenimiz var. İşin ucunda ülkemizin geleceği var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler