Alper Taş'tan 'burun farkı' yorumu: Karadenizliyiz

Yaklaşan yerel seçimlerde CHP'nin Beyoğlu Belediyesi başkan adayı olan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, "Ben diyorum ki burun farkıyla kazansak bile önemli. Biliyorsunuz Karadenizliyiz. Karşımdaki aday da Karadenizli ama onun burnu benim kadar uzun değil. O yüzden biz burun farkıyla kazanacağımızı söylüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 26.02.2019 - 14:06
Abone Ol google-news

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, "Belediye başkanı seçilirsem kazanan Beyoğlu halkı olacak" ifadelerini kullandı.

'TOPLUMSAL BASINÇ OLUŞMAYA BAŞLADI'

Yurt gazetesinden Edda Sönmez'e konuşan Taş, CHP adaylığına ilişkin yaptığı açıklamada teklifin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Çok olabilecek gibi bir öneri olarak düşünmedim hiç kafamda. İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu aracılığıyla teklif geldi. Bunun Kemal Kılıçdaroğlu'nun teklifi olduğu söylendi daha sonra Kemal bey ile (Kılıçdaroğlu) görüştük. Aslında Kemal Bey'in Fox Tv'de adımızı ifade etmesine kadar böyle bir şeyin çok mümkün olmayacağı noktasındaydım. Ama çeşitli istişareler yapıyorduk gerek parti içi gerek parti dışı. Fakat bütün istişareler genelde olumluydu. Benim fikrimden daha tersine fikirler vardı. Bir toplumsal basınç oluşmaya başladı. Yani burada aday olmamızın doğru olacağı, demokrasi emek güçleri açısından iyi olacağı ve çok büyük bir telkin vardı. Kemal Bey'in (Kılıçdaroğlu) televizyondan ifade etmesinden itibaren o teklif çığ gibi büyüdü. Kemal Bey ile (Kılıçdaroğlu) görüştükten sonra kararımızı verdik. Çok ani bir karar verdik. Bir çerçeve çizdik bizim açımızdan o çerçevede Kemal Bey tarafından olumlu karşılandı. Biz sosyalist bir hareketin bir parçası olarak Beyoğlu'nda CHP çatısında aslında biz CHP ile bir ittifak ilişkisi kurmuş olduk. Bizim açımızdan Beyoğlu'ndaki adaylığımızın esası budur. Yani sosyalistlerle, sosyal demokratların bugünün Türkiye'sinde AKP, MHP faşizminin yarattığı bu baskıya ve karanlığa karşı en azından Beyoğlu özelinde bir iş birliği, bir ittifak zemini olarak Beyoğlu'nu olumlu bulduk."

'ÖYLE BİR RAKAMIM YOK'

Seçimlerde 'burun farkıyla kazanacaklarını' söyleyen Taş ayrıca, kendisine yöneltilen "Yüzde kaç alırsınız?" sorusunu ise "Öyle bir rakamım yok. Ben diyorum ki burun farkıyla kazansak bile önemli. Burun farkıyla bile kazanacağız biliyorsunuz Karadenizliyiz. Karşımdaki aday da Karadenizli ama onun burnu benim kadar uzun değil. O yüzden biz burun farkıyla kazanacağımızı söylüyoruz. Kaç yıldır yönetimdeler ama Beyoğlu sorunlar yumağına dönüşmüş durumda" ifadeleriyle yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon