Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Silahları bize versinler

Katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, ABD'ye çağrı yaparak "Amerika bu silahları kendisi için alıp gidecekse malıdır, alsın gitsin. Hayır alıp götürmeyecekse versin bize. Biz oturup pazarlığını yaparız, alırız vesaire. Bunları kalkıp da vermesin." dedi.

Yayınlanma: 06.03.2019 - 22:01
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP yöneticilerine yönelik eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Geçmişte yaşananlar çok önemli bir ders. 31 Mart’tan sonra benzer şeyler yaşanırsa işi anında yargıya götürür, kayyumlar için yolu açarız. Kayyumların başarısını görmemek bakar kör olmaktır. Bunun en güzel örneği, Diyarbakır’dır” dedi.

“İSPAT ETTİKLERİ ANDA NE GEREKİYORSA ONU YAPARIM”

‘Terör’ tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Ben, HDP’ye oy verenlere kalkıp da terörist nerede demişim. Bunu ispat etsinler. İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım” dedi.

"EY MERAL HANIM.."

Erdoğan, kendisini eleştiren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akeşener'e de yanıt vererek, Bu kadın şirazesinden çıkmış. Ben daha önce Denizli'deydim. 30 bini aşkın Denizlili kardeşlerim vardı. Orada böyle bir ifade kullanıp kullanmadığımı Denizlili kardeşlerim ruberu biliyorlar. Zaten Bay Kemal yalancı. Man adaları diye bir şey tutturdu Bay Kemal. Ben ve ailem dava açtık. Bu  davaları kazandık. Henüz paraları tahsil etmedik. Bu paraların ödenmesi için CHP'li milletvekilleri yardım sandığı kurdular. Ben bunu inşallah Mehmetçiği Güçlendirme Vakfı'na vereceğim dedim. Bunun onayı gerekiyor, parayı tahsil edeceğiz. Meral Hanım, Tayyip Erdoğan'ın ne olduğunu çok iyi bilir. Meral Hanım istikamet üzere yaşayan birisi değildir. O da yalancıdır. Bir ara genel başkanlıktan ayrılıyorum dedi, sonra ne oldu? Geri geldi. Meral Hanım, Tayyip Erdoğan halkına terörist diyecek kadar istikametini kaybetmemiştir. Ey Meral Hanım Türkiye'de Kürdistan diye bir yer var mı? Sen bunu nasıl kabul edeceksin? Hem bunu kabul edeceksin hem de Kürdistan diyenlerle yanyana olacaksın. ifadelerini kullandı. 

ANKET AÇIKLAMASI

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bazı anketlerin maniplasyon için kullanıldığına şahit olduk, şahit oluyoruz. Biz yine anket yapıyoruz ama biz kendimiz yapıyoruz. Yolumuzu ve yolculuğumuzu şekillendiriyoruz. Ama nereye kadar bunlara güveniyorsunuz derseniz artık bundan 4-5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Maniplasyon çok ileri. Sipariş üzere anketler yapılıyor. Bir tane anket şirketi kullandıkları anketörler vesaire falan icabında aynı kişiler oluyor. Buradan belli sipariş üzere aldıkları havuzdan çıkanlara kalkıp şu anketi yaptım diyor. Burada belli satışlar var, dolayısıyla güven vermiyor. Biz kendi parti çatımız altında yaptırmak suretiyle daha sağlıklı olduğuna inanıyorum. Bu sonuçları paylaşmıyoruz, çalışmalarımızı yönlendirmek için değerlendirme yapıyoruz.

"BİZ SURİYE'YE NE İÇİN GİRDİK"

Adana Mutabakatı gereği Türkiye oraya girebilir. Biz Suriye'ye ne için girdik? Bu teröristleri kovalamak için. Afrin, Zeytindalı'nda bunun için. İdlib'te attığımız adımlar bunun için. Rusya ile olan birlikteliğimiz, ABD ile görüşmelerimizin arkasında bu yatıyor. Burada Amerika'nın zaman zaman bir yanlışı var. 'Kürtleri vurmayın' gibi yaklaşım. Ben bunu Trump'a 'sayın Başkan bizim yaptığımız savaş Kürt kardeşlerimizle değil, terör örgütü iledir. Bunların içinde Fransız, Alman, İngilizler de olabilir" dedim."

"RUSLAR'LA ANLAŞTIK BU İŞ BİTTİ, BELKİ S-500'E GİRECEĞİZ"

S-400 konusunda bu işi bitirdik biz. Kredi şartlarından, ortak üretime varıncaya kadar bunlar konuşuldu, anlaşıldı, imzalar atıldı, bitti. Geri dönüş asla olamaz. Bu ahlâki olmaz. Bu ahlâksızlık olur. Kimse bize tükürdüğümüzü yalamasını istemesin. Biz farklı siyasiyiz. Patriotları Obama döneminde konuştuk. Sayın Trump'la konuştuk. Biz hala verebiliyorlarsa verin dedik. Şartlar, kredi, ortak üretim uygunsa tabii. Ortak üretim, teknoloji, kredi şart. Ben size vereyim ama anahtar bende olsun, kusura bakma. Böyle bir şey olmaz, bunlar tarih oldu. Biz S-400'de anlaştık. Belki S-500'e gireceğiz. Ruslar S-400 konusunda bize gönderimini Temmuz'da yaptılar. İnşallah ilk partiyi Temmuz'da alacağız.

"SİLAHLARI BİZE VERSİNLER"

Özellikle Deyr Zor bölgesinde petrol yatakları var. Şu ana kadar DEAŞ'ın kontrolündeydi, şimdi kısmen bunların kontrolünde tam da mütekamil bir yapıları yok ama onu işleyip 600-700 dolara satma durumları var. Kaynakları buradan Türkiye olarak bu gelişmeleri çok daha güvenli kılmamız lazım ki, adımlarımızı daha iyi bir şekilde atalım.

Amerika bu silahları kendisi için alıp gidecekse malıdır, alsın gitsin. Hayır alıp götürmeyecekse versin bize. Biz oturup pazarlığını yaparız, alırız vesaire. Bunları kalkıp da vermesin. Teröriste parasız veriyorsun, biz paralı istiyoruz vermiyorsun. Ondan sonra da kongrede şu kadar harcadık vs. deniyor. Sizin yaptığınız bu. Ruslar S-400 konusunda bize gönderimini Temmuz'da yaptılar. İnşallah ilk partiyi Temmuz'da alacağız.

Uzay Ajansı'nın kapatılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP ile ilgili açıklama yapan Başkan Erdoğan, 'CHP zihniyeti bu. Biz burs veriyoruz öğrencilerimize CHP AYM'ye götürdü bunu ve AYM onları haklı gördü. Başbakanlıktan her müracaat edene kredi ve burs verdik. Kimseyi boş çevirmedik. Daha sonra bu işi kredi yurtlar kurumuna bağladık ve şimdi bu kurum üzerinden veriyoruz. Fakat gençler bursu istiyor da krediyi istemiyor. Fakat geri öderken faiz yok, sigortalı iş bulmadan da ödeme yok.

Ey CHP istesen de istemesen de biz uzaya çıkacağız bu adımı atacağız. Antarktika'ya giden gençlerimiz öğrencilerimiz heyecanla gittiler.Bunlar geride nal toplasınlar. Biz bu makamları millete hizmet etme makamları olarak görüyoruz. Hizmet ederken de geride hoş sada bırakalım istiyoruz. Bunun önüne hiç kimse geçemez' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler