CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçimlerde ‘beka’ söylemini kullanan iktidara milliyetçilik üzerinden yüklendi

Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi ve Sakarya’daki tank fabrikasının satılmasını örnek göstererek, AKP ve ülkücülere seslendi: Kendisine ülkücü diyen hiçbir kişi Süleyman Şah türbesini kaçıranlara oy vermez. Verirse ülkücü değildir.

Yayınlanma: 09.03.2019 - 22:22
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumun demokrasiden yana ve demokrasiye karşı olanlar olmak üzere ikiye ayrıldığına işaret ederek, “Demokrasiden yana olanların başımızın üstünde yeri var” dedi. Kılıçdaroğlu, ülkücülere Süleyman Şah türbesini kaçıranlara ve milli silah fabrikasını satanlara destek olmamaları çağrısı yaparak, “Kendisine ülkücü diyen hiçbir kişi Süleyman Şah türbesini kaçıranlara oy vermez. Verirse ülkücü değildir” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinden ayrılarak başka partilerden aday olanlara ise “Ben olmazsam belediye başkanlığı olmaz, milletvekilliği olmaz demek doğru değil. Asla doğru bulmuyorum. Bu tür insanların belediyeye doğru dürüst hizmet edeceğine inanmıyorum” diye tepki gösterdi.

Üretim vurgusu

CHP lideri Kılıçdaroğu seçim çalışmaları kapsamında dün Muğla’da sırasıyla Dalaman, Marmaris ve Bodrum’da halka seslendi. Kılıçdaroğlu, karayoluyla Marmaris ve Bodrum’a giderken yolu sık sık partililer tarafından kesildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmalarda şunları dile getirdi:

Üretirsek beka sorunu olmaz: Bize bu topraklarda özgürce bağımsız yaşamamızı sağlayan bir kişi var: Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu güzel ülkede beraber yaşamak için, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye’de yaşamak için bize verdiği bir hedef var: Çağdaş uygarlığı yakalamak. Çağdaş uygarlığı yakalamak üretimden geçer. Üretirseniz güçlü olursanız, bir beka sorununuz olmaz. Hayatın her alanında üreteceğiz. Atatürk’ün ortaya koyduğu model üretmekten geçiyor. Dün (önceki gün) Dünya Kadınlar Günü’ydü. Kırsalda en çok çalışan kadınlarımızdır. Kadının çalıştığı bir ülkede daha güçlü bir büyüme çıtasını yakalarız. Kadın kardeşlerime sesleniyorum: Güçlü bir şekilde birleşin CHP’ye oy verin. CHP’ye oy vermek uygarlığa oy vermektir. Sizden görev bekliyoruz. Beraber gideceğiz. Altı okun altına mührümüzü basacağız. Sandıkta ittifak yapacağız. Hangi partiden olursa olsun bütün vatandaşlarımızın huzur için CHP’ye oy vermelerini istiyoruz.

17 yılda muhtaç ettiler: Özellikle AK Parti ve MHP’ye oy veren saygıdeğer vatandaşlarıma seslenmek isterim. 17 yıldır oy verdiler. 17 yıldır iktidardalar. İstedikleri kanunu, kararnameyi çıkardılar, istediklerini atadılar. Soru şu: 17 yıldır oy verdin sonunda bu ülkenin insanlarını soğan kuyruğuna mahkûm ettiler. Bu ülkenin insanlarını soğan, domates, biber ve patates kuyruğuna soktular. Vergi istedin vatandaş verdi, özelleştirme yaptın. Ne oldu da iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor? Ne oldu bu ülkenin nohutuna, fasulyesine? Neden dışarıdan geliyor? 17 yılın sonunda seni soğan kuyruğuna mahkûm ediyorsa, ne yapıyorsun diye sormalısın. Soğan ekecek bir tarla yok mu diye sormanı istiyorum.

‘İhanet ettiler'

Verirse ülkücü değildir: Trump telefon etti diye papazı bırakıyorsan beka sorununun vardır zaten. Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum: Süleyman Şah türbesini kendi topraklarından kaçıran bir siyasal iktidara nasıl destek vereceksiniz? O topraklar bizim. Bizim topraklarımızdan kaçırdılar. Kendisine ülkücü diyen hiçbir kişi kendi topraklarından kaçan, Süleyman Şah türbesini kaçıranlara oy vermez. Verirse ülkücü değildir. Sakarya’daki Tank Palet fabrikasını Katar ordusuna sattılar. Kaça sattılar? Bilmiyoruz. Fabrikanın karşılığında uçak aldılar. Dünyada kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satan bir örnek gösterin. Milliyetçilik sıradan bir şey değildir. Bizim Altı Ok’umuzdan bir tanesi milliyetçiliktir. Milliyetçilik kendi ülkende üretmek demektir, kendi vatandaşları arasında ayrım yapmamaktır. 82 milyon bir bayrağın altında yaşıyorsak milliyetçilik budur. Onun sözcülüğünü yapan birisi milliyetçi diye geçinip bize saldırmaya çalışıyorlar. Ne derlerse desinler, kendi silah fabrikasını satan bir kişiyi destekleyen kişiye milliyetçi ve vatansever denmez. AK Parti’ye oy veren kardeşlerime söylüyorum. Senin oyunu aldı, sana ihanet etti. Senin oyunu aldı, senin ağzındaki lokmayı da almaya kalktı. Biz halkın, yoksulun, aydınların, kadınların partisiyiz.

Bay Kemal olmak kolay değil: CHP’nin konuşması en çok onları rahatsız ediyor. Bay Kemal konuşuyor diyorlar. Bay Kemal konuşmayıp ne yapsın? Bay Kemal hırsızlık, yolsuzluk yapmaz, sarayları yok. Bay Kemal siyasete girdiği gün bütün mal varlığını açıkladı. Bu nedenle Bay Kemal olmak kolay değildir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler