Ateş Ünal Erzen: Bakırköy için kalbim ağlıyor

İYİ Parti Bakırköy Belediyesi Başkan adayı Ateş Ünal Erzen, ‘yaşanabilir bir Bakırköy’ için hedeflerini anlattı.

Yayınlanma: 09.03.2019 - 22:34
Abone Ol google-news

İYİ Parti Bakırköy Belediyesi başkan adayı Ateş Ünal Erzen, çocuklar ve gençler için aday olduğunu söyledi. Belediye meclis üyelikleri içinde 7’si kadın 10 gencin bulunduğunu anlatan Erzen, “Benim dünya görüşümde hep çocuklara ve gençlere yatırım yapmak var. Bu yatırımı Türkiye için yapacağım” dedi. Mevcut başkan Bülent Kerimoğlu’nu eleştiren ve bir dönem için göreve talip olduğunu söyleyen Erzen, “Ben sosyal demokrat ve Atatürkçü biriyim. 10 yıl burada başkanlık yaptım. Yaptıklarımızın üzerine bir tuğla bile eklenmediğini gördüğüm için göreve talibim. Bir insanın kalbi ağlar mı? Benim Bakırköy için kalbim ağlıyor” diye konuştu. Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan Erzen şunları söyledi:

- CHP’de belediye başkanlığı görevinin ardından şimdi İYİ Parti’den adaysınız. Nasıl gelişti bu süreç?

Bakırköy’de 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Bu süre içinde kalıcı eserler yaptığımıza inanıyorum. İYİ Parti kurulmadan Meral Akşener teklif yapmıştı. Ben gerçek Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ama hangi Cumhuriyet Halk Partilisiniz derseniz, Atatürkçü, devrimci, laik ve çağdaş olan Atatürk’ten kalan CHP’liyim. Son 5 yılda bizim dönemimizde yapılanların yok olduğunu ya da çalıştırılmadığını gördük. Hiç birinin üzerine tuğla bile eklenmedi. Bir insanın kalbi ağlar mı? Benim Bakırköy’ün durumunu görünce kalbim ağlıyor. Adaylar netleşmeden önce CHP’nin aday adaylarının bir bölümü ile toplandık. Bülent Kerimoğlu dışında herkese destek vereceğimi söyledim. Kerimoğlu aday gösterilince ben de karşısına çıktım. 5 yıl sonra görevi yeni arkadaşa devir edeceğim. Bir dönem için adayım. Bizim dönemimizde yarım kalan projeleri tamamlamak için. DSP’ye geçenlere kızmak yerine hata nerede ona bakmak lazım. CHP’nin önemli isimlerinden Bülent Ecevit, CHP’li olarak ölemedi. Partinin iki numaralı ismi İsmet Paşa, CHP’li olarak ölmedi. Ben CHP’li bir ailenin çocuğuyum. Yerel yönetimlerde takım tutmak olmaz.

- Bakırköy’de mevcut başkana yönelik eleştirilerinizin sebebi nedir? Rahatsız eden başlıca konular neler?

Belediye ilginç bir şekilde borçlandı. Bizi asıl rahatsız eden konuların başında bu geliyor. Uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapsın diye gerçekleştirdiğimiz Leyla Gencer Opera Salonu 5 yıldır folklor için kullanıldı. Kreşler ve kız öğrenci yurtları ücretli hale geldi. 44 okula arıtma sebili koyduk, çalışmıyor. 5 yılda ilginç şekilde borçlar arttı. Biz bıraktığımızda 230 milyon borç vardı karşılığında 250 milyon değerinde arsa bırakmıştık. Şimdi 800 milyona yakın borç var. Her eve ambulans projesi ortadan kalktı. Biz Bakırköy’ü yerinden yönetmek istiyoruz.

- Peki yeni döneme ilişkin projeleriniz nelerdir?

Bakırköy’de imar yapılandırılması Mimarlar Odası ve STK’lerin görüşleri alınmadan gerçekleşmeyecek. Çok büyük bir mekânda kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşüm tasarım atölyesi açacağım. Ünversitede okuyan gençlerimiz uzmanlar eşliğinde Bakırköy’ün kentsel dönüşüm ve imar tasarımını hazırlayacaklar.

Teknolojiye yatırım

Teknoloji tasarım ve yazılım atölyeleri açacağız. Burada çocuklar ilk okuldan itibaren okul saatleri dışında tam donanımlı bir ortamda teknoloji ve yapay zekâ ile ilgilenecekler. Belki geleceğin bir cep telefonunu ya da özel bir anlamı olan teknolojik ürünü orada yaratılacak. Oradaki başarılı öğrencileri yazları Apple ve Google ile anlaşma yaparak staja göndereceğiz. Hayvan acil ambulans sistemini kuracağız. Çiftçiden tüketiciye aracısız satış yapan bir organik pazar kurulacak. Otopark sayısı artırılacak, Bakırköylülerin araçlarının kabul edileceği aylık abone sistemiyle çalışacak yeraltı otoparkları açacağız. Semt çamaşırhanesi yeniden açılacak.

Her mahalleye bir kreş sözümüz var. Belediye ücretsiz psikolog-danışmanlık hizmeti sunacak. Engelli yurttaşların kendi başlarına yaşama becerilerinin gelişmesi için model evlerde bağımsız yaşam eğitimleri düzenlenecek. Bakırköylü gençlere eğitim, barınma ve istihdam fırsatları sağlanacak. Şiddet gören kadınların tekrar ayakları üzerinde durmasına destek olan sığınma evleri açılacak. Hayvanlar için ücretsiz ambulans hizmeti verilecek. Bakırköy festivallerle, kültür merkezleriyle sanat merkezi haline gelecek.

Tüm çocukların ücretsiz yararlanabileceği kitap ve oyuncak bankaları kurulacak. Yaz spor ve kültür kamplarıyla Bakırköylü gençlerin ücretsiz kamp yapması sağlanacak.

Partim Atatürk’tür

- Peki siyasal iktidarla nasıl çalışacaksınız?

Bizim görevimiz yerel yönetim olarak halkımızı mutlu etmek. Parti olarak gelmiyoruz. Yakamda Atatürk rozeti taşırım. Benim partim Atatürk’tür. Merkezi sistemle de iyi ilişki kurmak zorundayız. Nasıl beğenmeseler de ülkeler komşuları ile anlaşmak zorunda ise, biz de ülkeyi yönetenlerle sorunların çözümü noktasında işbirliği yaparız. Mart seçimlerini ‘milli beka’ haline getirilmesine katılmıyorum ama Bakırköy için bu seçim gerçekten beka sorunu.

Gençlere Türkiye için yatırım yapacağım

- Nasıl bir belediyecilik anlayışınız olacak?

Belediye başkanlığı bir meslek değil. Belediyeyi mahalle meclisleri ile yöneteceğiz. 15 mahallenin hepsinde meclisler kurulacak. Oralarda muhtarlar sorumlu olarak görev yapacak. Bunun yanı sıra meclis üyelerimizi oraya koordinatör olarak atayacağız. Mahallelerde açacağımız belediye birimleri ile hizmeti yerinde vereceğiz. 

Yeşilköy’deki yurttaş belediyeye gelmek zorunda olmayacak. Ayrıca benim için gençler çok önemli. 7’si kadın toplam 10 meclis üyesi adayımız gençlerden oluşuyor. Benim dünya görüşümde hep çocuklara ve gençlere yatırım yapmak var. Bu yatırımı Türkiye için yapacağım. Ayrıca mahallelerden gelecek raporlarla soruna anında müdahale edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler