AKP'den "ezana saygısızlık" yanıtı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 8 Mart'ta Taksim'de düzenlenen feminist gece yürüyüşünde ezanın yuhalandığı iddialarıyla "Orada bir ezan protestosu yapılmıştır. Belli bir grubun ezan protestosunu gerçekleştirdiği ortadadır. O yürüyüşe katılan şahısların önemli bir kısmı bunu sahiplenmektedir" dedi.

Yayınlanma: 11.03.2019 - 12:31
Abone Ol google-news

<video:1288322>

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Taksim'deki 8 Mart feminist gece yürüyüşünde 'ezanın yuhalandığı' iddilarıyla ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Çelik "Bu yürüyüşü organize edenler ‘bizim böyle bir kastımız yoktu’ diye açıklama yaptılar. Biz görüntüleri inceledik, orada bir ezan protestosu yapılmıştır. Belli bir grubun ezan protestosunu gerçekleştirdiği ortadadır. O yürüyüşe katılan şahısların önemli bir kısmı bunu sahiplenmektedir. Ne zaman ezanla ilgili, kutsal ile ilgili, milletimizi millet yapan değerlerle ilgili bir saygısızlık söz konusu olsa CHP ses vermiyor. Ne zaman biz bu konu ile ilgili hassasiyetimizi gündeme getirdiğimizde, bu hassasiyet gündeme geldiği andan itibaren gerçeğin böyle olmadığını ispat gayretine düşüyorlar. Ezanın Türkiye’de ideolojik bir dayatma olduğuna dair yapılan açıklamalara bakın, bu yürüyüşe katılanlar tarafından dile getiriliyor. Hepimizin tepkisi ezana dönük bu saygısızlığa dönüktür. Türkçe ezan meselesinden beri biz bunu yakından takip ediyoruz, bir kampanya olarak devam edegeliyor. Ezanın ideolojik bir dayatma olduğuna dair, sadece erkek egemen kültürle değil, dinle hesaplaşma içinde olduklarına dair halen açıklamalara devam ediyorlar. Sosyal medyaya bakarsanız bu önünüze geliyor" ifadelerini kullandı.

ABD'YE S-400 MESAJI

Çelik, Rusya'nın teslim etmesi beklenen S-400 füzeleriyle ilgili ABD'den gelen tehditkar söylemlere ilişkin de şöyle konuştu:

Patriotları uygun şekilde vermeyenler S-400 alınması konusunda bir takım yanlış açıklamalar ortaya koyuyorlar. Türkiye'ye dönük olarak yapılan yaptırım açıklamalarının hiçbir mantığı yok. Türkiye güvenliği konusunda bir takım çevrelerin kaprislerini bekleyecek değildir. Bu konudaki açıklamaların sınırı aştığını, hatta F-35 programına Türkiye'nin katılımının yeniden değerlendirilmesi gibi izansız ve mantıksız bir noktaya vardığını, NATO müttefikliğine yakışmayan birtakım söylemler kullanıldığını görüyoruz. Bunlar doğru açıklamalar değil. Müttefikler arasında işler konuşularak halledilir. Bu tür tehditler Türkiye'nin kapısından içeri girmez, Türkiye'de kimse de bunları duymaz.

<haber-yatay:1288481,1287771>

ERDOĞAN'IN AKŞENER'E YÖNELİK SÖZLERİ

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik "Birileri cezaevinde vakit dolduruyor. Sen de aynı yola düşebilirsin" sözleri ile ilgili sorulan soruyu ise "İYİ Parti Genel Başkanı açık bir iftira içinde bulunuyor. Buradan iki mana çıkar. Birincisi ya bu şekilde geçmişte Türkiye’nin çok acı çektiği, terör örgütüne yardım aktarmış çizginin, o denklemin içinde olan kişilerin yeniden aday gösterilmesi, bunların iş başına gelmesi, aynı süreçleri yeniden başlatması o parti için bir terör faaliyeti manasına gelmiyor, rahatsız edici bir durum olarak algılanmıyor demektir ya da Cumhurbaşkanımızın bu organizasyona dönük olarak söylediği sözleri millete söylemiş gibi çarpıtarak açık bir iftira içinde bulunuyorlar” diye yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara yönelik verilen cevaplara da tepki gösteren Çelik, "Cumhurbaşkanına ‘terörist’ diyen bir genel başkan söz konusu karşımızda. Cumhurbaşkanımızın da ‘işlediği suçtur, bu suçun bedeli ödersin’ demesi, karşı tarafın ‘terörist’ demesi karşısında verilen normal bir cevaptır" dedi.

"YAVAŞ'A ÇAĞRI YAPTI"

Çelik, Mansur Yavaş ile ilgili ortaya atılan sahte senet iddialarına ilişkin CHP Genel Başkanı ve Yavaş'a açıklama yapma çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler