Hükümet ve 'AKP Cumhurbaşkanı' yangına körükle gitti

Türkiye'yi saran Kobani eylemlerinin bedeli gün geçtikçe artmaya devam ediyor. HDP-DTK-DBP tarafından bugün yapılan ortak açıklamada tansiyon düşürülmeye çalışılırken, hükümet ve AKP sözcüsü gibi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yangına körükle gitti.

Yayınlanma: 10.10.2014 - 16:33
Abone Ol google-news

HDP-DTK-DBP Eş Genel Başkanları ve HDK Eş Sözcüleri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Hatip Dicle, Selma Irmak, Kamuran Yüksek, Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ortak bir açıklama yaptı, tansiyonu düşürmeye çalıştı.

Kandil ve KCK'ya yönelik çağrıların da bulunduğu açıklamada, “Özellikle Bingöl’de Emniyet Müdürüne yapılan saldırı ve sonrasındaki çatışma ve yaşanan ölümler bütün kaygıları arttıran ciddi bir gelişmedir. Bingöl’deki bu vahim olayın bütün taraflarca her yönüyle soruşturulmasının önemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu ve benzeri olaylar, bütün gidişatı tümden olumsuz bir yöne çevirebilecek potansiyele sahiptir” denildi.

HDP-DTK-DBP AÇIKLAMASININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

"AKP'NİN CUMHURBAŞKANI" GERİLİMİ ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR

Bugün diğer açıklamalar ise AKP kurmayları ve 'AKP Cumhurbaşkanı'ndan geldi. Trabzon'da bir konuşma yapan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğunu unutup, muhalefete sert sözlerle yüklendi, yine gerilimi artıracak ifadeler kullandı. "Emniyet birimlerimiz bu hainlerin peşine düştü ve hainleri ölü olarak ele geçirdi. Diğer sorumluların da yakalanması için operasyonlar devam ediyor" diyen Erdoğan, CHP ve MHP'yi de hedef alıp, "Parlamentoda malum parti dışındaki partilerde, bir tanesi onunla hareket ediyor. Bir diğeri de temkinli duruş sergilediğini zannediyoruz, ama o da iktidarla uğraşıyor. Ya bırak sen iktidarla uğraşmayı" diye konuştu.

ERDOĞAN TRABZON'DA AKP SÖZCÜSÜ GİBİ KONUŞTU

AHMET DAVUTOĞLU: CEZALANDIRDIK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bingöl'deki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında faillerin 'cezalandırıldığını' söyledi. Davutoğlu ayrıca Kobani için açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu için çok ağır ifadeler kullandı. Davutoğlu, "Dün gece Bingöl'de alçakça bir saldırı oldu. İki kahraman görevlimiz şehit oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Gece boyu İçişleri Bakanımız ile bütün detayları takip ettik. Bu saldırının faili teröristler, 1-2 saat içerisinde cezalandırıldı" diye konuştu.

DAVUTOĞLU: TERÖRİSTLER 1-2 SAAT İÇİNDE CEZALANDIRILDI

BEŞİR ATALAY: EN SERT ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAKLAR

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partinin genel merkezinde yaptığı basın toplantısında Kobani eylemleri hakkında konuştu. "Failler, organize edenler, provoke edenler, bu vandalizmi yapanlar, hepside en sert şekilde cezalandırılacak" ifadelerini kullanan Atalay, "Bu gözaltılar da artacak. Biz bunu devlete karşı büyük bir şiddet olarak, şiddetin tahriki olarak görüyoruz. Onun için de bu konuda hiçbir müsamaha söz konusu olmayacak. Kamu düzenini kimseye bozdurmayacağız. Onda kararlıyız" dedi.

BEŞİR ATALAY'IN SERT AÇIKLAMASININ TAMAMI

EFKAN ALA: GEREKENİ YAPIYORUZ, BİZE GÜVENSİNLER

İçişleri Bakanı Efkan Ala da bugün gazetecilerin karşısına çıktı. Kobani eylemlerinin bilançosunu açıklayan Ala, "Bazı bölgelerde çok sıkıntı çeken vatandaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Bu şiddeti, bu vandalizmi nefretle kınadıklarını biliyoruz, ama biz gereğini yapıyoruz, bize güvensinler" ifadelerini kullanarak, "Olaylardan sonra yapılan açıklamalara baktığımızda maalesef metinler, cümleler arasına gizlenmiş, küçük kurnazlıklarla yine bu şiddet eylemleri, sokak hareketleri, aslında tamamen bitirilmesi çağrısı yapılması gerekirken, o kurnazlıklarla desteklenir bir dil kullanılmıştır. Bunu hem HDP eşbaşkanı, hem maalesef ana muhalefet partisi genel başkanı yapmıştır" diye konuştu.

EFKAN ALA'NIN KONUŞMASININ TAM METNİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler