Gergerlioğlu'dan intihar yalanına dolandırıcılık şikayeti

'Batman’da Ayşe Arslanoğlu intihar etti' ihbarına, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun avukatı suç duyurunda bulundu.

Yayınlanma: 15.03.2019 - 12:57
Abone Ol google-news

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisini arayarak ‘Batman’da Ayşe Arslanoğlu intihar etti’ diyerek ihbar yapanlardan şikayetçi oldu.

Batman’da Ayşe Arslanoğlu isimli, biri engelli dört çocuk annesi kadın tacize uğradığını belirten bir mektup bırakarak intihar ettiği ileri sürülmüştü. Arslan’ın “polis ve siyasi kişilerin de bulunduğu kişilerce tacize” uğradığı da iddia edilmişti. Gergerlioğlu da görüştüğü kişilerin olayı doğrulattığını belirterek, Twitter’dan “Batman’daki intihar doğru, mektup da… İşin daha vahim yönü 1 değil, onlarca kadının taciz edildiği iddiaları. Zayıf duruma düşmüş kadınlara yapılanları dinledim, tüyler ürpertici olaylar var” açıklaması yapmıştı. Batman Valiliği ise olayın “yalan” olduğunu sosyal medyada yayılan mektup ve iddiaların maksatlı olduğunu ifade eden bir açıklama yayınlamıştı.

Gergerlioğlu Avukatı Nuri Mehmetoğlu aracılığıyla Batman Cumhuriyet Savcılığına verdiği şikayet dilekçesinde şu ifadelerde bulundu;

“Müvekkilim Ömer Faruk Gergerlioğlu, yardım edeceğini belirmekle birlikte, bir yandan da olayın ayrıntılarını öğrenme arayışına girmiş ve Batman ilinde bulunan çeşitli kişi ve kurumlardan edindiği bilgilerle olayın uydurma ve yalan olduğu, böyle bir olayın olmadığını anlaması üzerine kendisi ile irtibat kuranlara olayın gerçek olmadığına dair bilgiler edindiği belirtmesi üzerine, kendisi ile irtibatlarını kesmeleri nedeniyle, Müvekkilim bir daha sözüedilen kişilere ulaşamamıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler