İnce'den 'beka' açıklamalarına 'ekonomi' cevabı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve CHP’nin 24 Haziran’daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçim çalışmalarına katılarak İstanbul Çekmeköy’deki CHP İlçe Başkanlığı önünde yurttaşlarla buluştu.

Yayınlanma: 15.03.2019 - 21:15
Abone Ol google-news

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, “Bu seçim bir beka seçimi değildir. Bunu AKP ve MHP’nin ‘beka’ seçimi olarak anlatmak istemelerinin nedeni, soğandan, patatesten kaçınarak ekonomiden korkmalarıdır. Meydanda ekonomiden değil, cennetteki tapudan konuşuluyor. Milletimiz her şeyi farkında” dedi. 

"Ekonomiyi anlatacağız"

İnce açıklamalartını şöyle sürdürdü: "Türkiye kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Şimdi domates bitti, patates, patlıcan, soğan, et, süt bitti. Şöyle diyoruz; yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana? Bu seçim bir beka seçimi değildir. Bunun beka seçimi olarak görülmesinin nedeni Cumhur İttifakı'nın; soğan, patates, biberden yani ekonomiden korkmalarıdır. Ekonomiyi anlatacağız."

Bahçeli'ye ‘beş harfliler' yanıtı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin diğer siyasi parti liderlerinin isimlerine atıf yaparak ‘beş harfliler' sözlerini hatırlatan İnce, “Sayın Bahçeli'ye soruyorum; Recep kaç harfli. Eğer RTE diyorsan, o üç harfli. Çok tehlikeli” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler