Kılıçdaroğlu: 'PKK'nın saldırdığı genel başkan kimdi?'

Kemal Kılıçdaroğlu il ve ilçe ziyaretlerine İzmir'in Bergama ilçesiyle devam ediyor. Kılıçdaroğlu ekonomik krizden bahsederek, üretime vurgu yaptı ve 'Atatürk'ün partisi terör örgütlerinin sığınağı haline geldi' diyen Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sordu: ''PKK'nın saldırdığı genel başkan kimdi? Nasıl oluyor da bütün bu iftiraları atıyorlar. '

Yayınlanma: 16.03.2019 - 13:18
Abone Ol google-news
<video:1298040>

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Bir parti düşünün 17 yıl ülkeyi kesintisiz yönetmiş olsun. 17 yıl tek başına, 17 yılda istediği kanunu, genelgeyi çıkarsın istediğini atasın. 17 yılda 82 milyondan vergi toplasın, 17 yılda 70 milyar dolar özelleştirme yapsın, milyarlarca dolar borçlansın. Sonra da vatandaşı soğan kuyruğuna soksun

17 yılda AKP'yi iktidara getiren AKP seçmeni kardeşlerimiz saygı duyarız ama Türkiye'nin artık vicdan muhasebesi yapması gerek.

17 yılda bizim babalarımızın kurduğu fabrikaları sattılar, 500 milyar liralık borcun altına girdi. Neden çocuklar yatağa aç giriyor. Neden bir yılda 1 milyonu aşkın insan işsiz kaldı?

Dünyayı tersine döndürdüler. Batının egemen güçleri Türkiye'nin 82 milyonluk nüfusunu kim doyuracak kavgasında. Hem borçlandırıyorum, hem ürün satıyorum hem de üzerine faiz alıyorum diyor.Son 16 yılda Türkiye Cumhuriyeti Londra'daki bir avuç tefeciye 149 milyar faiz ödedi. Kim ödedi biz ödedik. Faizler yükseldi niye yakayı ele verdiniz.

Vatan hepimizin, bayrak hepimizin. Bayrağımızın altında şerefimizle yaşamak isteriz. Birilerine el avuç açmak istemeyiz. Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyor. Patatesi, eti, domatesi sıfır vergiyle getiriyorlar. Sonra köylüye dönüp neden zam yaptın diye soruyor. Elektriğe, suya, doğalgaza, ilaca zam yapan sensin e onları da vergisiz ver bak bakalım nasıl oluyorEsnafı da suçluyorlar. Esnafın ne günahı var? Suç varsa yargılarsın ama başta birileri kalkıp esnafı, çiftçiyi terörist ilan eder mi?

PKK'nın saldırdığı genel başkan kimdi? Silahlı saldırıya uğrayan kimdi? Nasıl oluyor da bütün bu iftiraları atıyorlar. Milliyetçilik demek elaleme avuç açmamak demektir, üretmek demektir.

Milliyetçilik demek silah fabrikasını satmamak demektir. Dünyanın neresinde olmuştur bu. Kendi fabrikasını götürüp Katar ordusuna satsın. Bunun neresi Milliyetçilik

Ben vatanımı, insanımı, bayrağımı severim. Kimlik ayrımı yapmam. Size hizmet etti Mehmet başkan. Hepinizin huzurunda kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Harcadığı her kuruşun hesabını verdi, herkese eşit davrandı.

Kavgadan bıktık, huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Her evde huzurun olmasını istiyoruz. Yeni dertler ekleniyor. Bakın Yeni Zelanda'da Cuma namazına giden 49 Müslüman acımasızca katledildi. Kınıyorum. Barışı ve huzuru sağlamak zorundayız. Barışı savunan kişinin adı nedir biliyor musunuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Atatürk'ün hayatı savaş meydanlarında geçti. Yurtta barış, dünyada barış söylemi savaşın içinden gelen birinin söylemi olması bakımından da önemlidir. Herkesin kimliğine saygı istiyorum.Yeni adayımız o bir doktor. Güzel bir bayrak devralıyor onu daha ileriye götürecek. Sizlerin desteği ile

Tabi en büyük teşekkürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na yapmak isterim. Kocaoğlu sadece İzmir için Türkiye'deki bütün büyükşehir belediyesine örnek olacak işlerin altına imzasını attı. Çiftçilerimizin kooperatif kurmalarını, onlardan fidan, süt alınmasının yolunu açtı. Kent ve kırsal arasında denge kurmaya çalıştı. Kentsel dönüşümde bir ilke imza attı, kimseyi sürmedi. Rant varsa orada yaşayanlarındır dedi. Yerel yönetimler tarihinde Aziz başkanın projeleri birer mihenk taşı olarak yer alacaktır. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum.

Hayatımı rahat kazanıyorum ben ama bu ülkede bir çocuk yatağa aç giriyorsa benim sorunumdur, hepiminiz sorunudur. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler