İYİ Parti'den Süleyman Soylu'ya sert tepki: Maksadı damattan yediği omuzu unutturmak ise...

İçişleri Bakanı Soylu'nun Meral Akşener'le ilgili 'Tansu Hanım'a ihanet etti. Nasıl ihanet ettiğini de söylerim' sözlerine İYİ Partili Temizer yanıt verdi. 'Boş tehditlerine devam etmesinde sakınca yoktur. Konuşmaktan fazlasına ise yüreği yetmez" dedi.

Yayınlanma: 17.03.2019 - 13:25
Abone Ol google-news

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Refahyol döneminde İçişleri Bakanı olan Meral Akşener ile ilgili “Tansu (Çiller) Hanım’a ihanet etti. Hadi ‘yok’ desin bakalım. Nasıl ihanet ettiğini de söylerim. 28 Şubat’ta kimlerle iş tuttuğunu çıkıp söylerim” sözlerine yanıt verdi. Temizer, “Su¨leyman Soylu’nun maksadı damattan yedigˆi omuzu unutturmak ise, bos¸ tehditlerine devam etmesinde sakınca yoktur. Konus¸maktan fazlasına ise yu¨regˆi yetmez” diye konuştu.Temizer partilerinin ‘tehditlere boyun egˆmeyecegˆini’ söyledi ve “Du¨s¸manlık diline prim vermeyecegˆiz. C¸amur siyasetini aziz vatandan def edecegˆiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdogˆan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 Ağustos 2018 tarihindeki Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde omuz omuza çarpışmıştı. Görüntüler, “Kim kime omuz attı?” sorusuyla tartışılırken ikili arasında uzun zamandır gerginlik olduğu iddiası haberlere yansımıştı.

‘İFTİRA, HAKARET, TEHDİT’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, Erdogˆan’ın ekonomik krizi unutturmaya çalıştığını söyleyerek, “Yerel sec¸imlerde yas¸ayacagˆı hezimetin o¨nu¨ne gec¸ebilmek ic¸in partimize, Genel Bas¸kanımıza ve sec¸menlerimize yo¨nelik iftira, hakaret ve tehditleri devam ediyor. I·ftiralarının tutmadıgˆını ve tehditlerinin anında bos¸a c¸ıkarıldıgˆını go¨ren Sayın Erdogˆan, s¸imdi de gec¸mis¸te bu yo¨ntemlerle devs¸irdigˆi bir takım genel bas¸kan eskilerini sahaya su¨rmu¨s¸tu¨r” ifadelerini kullandı. Temizer, Bakan Soylu’nun AK Parti’ye geçmeden önceki sözlerini de hatırlatıp “Su¨leyman Soylu, bugu¨n ise yeni sahibine yaranmak ic¸in I·Yİ Partı·’ye ve Genel Bas¸kanımıza dil uzatmaya kalkmaktadır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler