Soylu konuşurken tepki gösterdi, anında gözaltına alındı

Yurttaş Soylu’ya itiraz edince önce hakaret uğradı sonra gözaltına alındı. Saadet Partili yurttaş "İddia edildiği gibi ben Bakan’a ‘yalancı şerefsizler’ diye bir hakarette bulunmadım. Bakan partime hakarette bulunduğundan dolayı şikâyetçiyim" dedi.

Yayınlanma: 18.03.2019 - 21:57
Abone Ol google-news

<video:1301541>

<haber-dikey:1301522>

Üsküdar Ünalan’da konuşma yaptığı sırada Saadet Partisi’ni (SP) terör örgütü PKK ile işbirliği yapmakla suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösteren SP Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yıldıray Çamlıca ile birlikte yeğeni gözaltına alındı. Tepkisi karşısında Soylu’nun “Densiz” sözüne maruz kalan ve “Kamu görevlisine hakaret” suçundan adliyeye sevk edilen Çamlıca ve yeğeni adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Üsküdar Ünalan’da önceki gün seçim çalışmaları yürüten Soylu, SP’yi terör örgütü PKK ile işbiriliği yapmakla suçlayarak, “Seçimlerden hemen sonra eğer hükümetimiz zafiyete uğrarsa Doğu ve Güneydoğu’da valileri, kaymakamları sokağa çıkarmazlar. Bu sözleşmeyi yapan Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’dur, FETÖ’dür, PKK’dir, HDP’nin sözde vekilleridir” dedi. Bu sırada konuşmayı dinleyen SP Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu üyesi Yıldıray Çamlıca ile yeğeni, Soylu’ya tepki gösterince gözaltına alındı. Çamlıca ve yeğeni, savcılıktaki sorgunun ardından “kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Hâkim karşısına çıkan Yıldıray Çamlıca ve yeğeni adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Soylu’nun partisini PKK’yle işbirliği içinde göstermesi nedeniyle tepki gösterdiğini belirten Çamlıca, “Üsküdar Saadet Partisi ilçe yönetiminde görevli olduğumdan bu sözler üzerine sesli bir şekilde ‘Biz PKK’li değiliz, ne kadar PKK’li varsa Allah belasını versin, ben de Saadet Partiliyim, PKK’li değilim, vatanımı da seviyorum’ dedim. Sesimi duyan Bakan da bana hitaben yine aynı şekilde devam edince bulunduğum yerde bir kargaşa oldu ve polisler beni alarak buraya getirdi. İddia edildiği gibi ben Bakan’a ‘yalancı şerefsizler’ diye bir hakarette bulunmadım. Bakan partime hakarette bulunduğundan dolayı şikâyetçiyim” dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler