Karamollaoğlu: Oyları yüzde 20'nin altına indi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Benim öyle bir kanaatim var ki bu şimdi yüzde 20'nin altına indi. Bu seçimlerde AK Parti bir şokla karşılaşacağı endişesini taşıyor bunun nedeni olarak da bizi görüyor." dedi.

Yayınlanma: 19.03.2019 - 19:53
Abone Ol google-news

Katıldığı televizyon programında gündme ilişkin açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaklaşık 15-16 senedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çevresindekilerin Saadet Partisi'nin adını ağzına almadıklarını ancak bu durumun son aylarda bozulduğunu belirterek, "Saadet Partisi her gün gündemlerinde. Türkiye siyasetinde çok ciddi bir dalgalanma ve değişiklik arzusu var. Bu değişiklik arzusu nedeniyle bize karşı bir teveccüh doğdu. Bunlar arasında sosyal demokratlar da var milliyetçiler de. Özellikle güneydoğudaki Kürtlerin arasında da var, İstanbul'un başka yelerinde de. Ama en ciddi kayma AK Parti'nin içinde" dedi.

"BİR ŞOKLA KARŞILAŞACAĞI ENDİŞESİNİ TAŞIYOR"

Karamollaoğlu, 'düne kadar kendilerini dinlemeyen kesimlerin ilgisinin Saadet Partisi'ne kaydığını' savunarak şunları söyledi:

"Eğer böyle giderse bizim altımızı da oyarlar diye telaşa kapıldılar (AK Parti). Yani geçen seçimlere giderken bazı anketlerde AK Parti'nin kemikleşmiş oyu başlangıçta yüzde 24 görünüyordu, yüzde 8 oy daha elde ederek yüzde 32'ye ulaştı. Ancak seçmen verdiği oyu sorguluyor. AK Partili oyunu başka bir yere vermiyor. Toplam oyu yüzde 32'de, geriye kalanlar dağıtılmış durumda. O zamanlar seçime doğru bu rakam 'Yüzde 24'ten yüzde 22,5'e buçuğa düştü' demişlerdi. Benim öyle bir kanaatim var ki bu şimdi yüzde 20'nin altına indi. Bu seçimlerde AK Parti bir şokla karşılaşacağı endişesini taşıyor bunun nedeni olarak da bizi görüyor. Bundan dolayı da kılıçları kınından çıkardılar. Başta Sayın Erdoğan olmak üzere bütün güçleriyle bize karşı bir kampanya başlattılar. Ben buna üzülüyorum."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler