Battal İlgezdi, Pazarcı Odasıyla biraraya geldi

31 Mart Yerel Seçimleri için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, taşıyıcılar kooperatifi ve pazarcılar odasıyla buluştu.

Yayınlanma: 20.03.2019 - 16:13
Abone Ol google-news

 

Güne SS43 No’lu İçerenköy - Küçükbakkalköy - Kayışdağı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile yaptığı toplantıyla başlayan İlgezdi, Ataşehir’de trafik sorunu yaratan en önemli unsurların gümrük ve hal olduğunu ve bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

 

Ardından Anadolu Yakası Pazarcılar Odası’nın yönetici ve üyeleriyle bir araya gelen İlgezdi, “Türkiye’de gelinen ekonomik şartlar pazarları boşalttı. Ben pazarlara gittiğimde görüyorum ki, vatandaş tezgâhlara bakıp sebze-meyve alamıyor ya da hiç gelmiyor. Pazarcılık, vatandaş için çok önemli, çünkü hem taze meyve sebzenizi temin ediyor hem de diğer ihtiyaçlarınızı daha ucuza karşılıyorsunuz. Bu sebeple pazarların korunması ve kollanması gerekiyor. Çünkü pazarcılar ekonominin dinamosudur” dedi.

 

31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasıyla birlikte hem insanların hem de pazar esnafının çok rahatlayacağını dile getiren İlgezdi, “Artık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı domates, salatalık, patlıcan satmayacak. Herkes kendi asli işini yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul’un sorunlarını çözmek için uğraşacak. İstanbul’un en önemli sorunu da ulaşım, altyapı ve deprem... Ekrem Bey hem bu sorunları çözmek hem de vatandaş ve esnafın ayakta kalması için uğraşacak. Ataşehir’de de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözülecek” şeklinde konuştu.

 

Ataşehir’in en az beş sabit pazara ihtiyacı olduğunu belirten İlgezdi, “Pazarcılar Odası ve pazarcı esnafımızla görüştüğümüzde Ataşehir’in kapalı pazar alanına ihtiyacı olduğunu söylediler. Kendileri yer gösterdi, biz de Küçükbakkalköy’de kapalı bir pazar alanı yaptık. Şimdi Esatpaşa Kapalı Pazar Alanı bitiyor. Yenisahra’da stadın karşısındaki alanı pazar alanı yapmak için bekliyoruz. İçerenköy’ün imar planları İBB’de bekliyor, çıktığı anda İçerenköy’e de bir kapalı pazar alanı yapacağız. Her mahallede uygun olan yere bir tane sabit pazar alanı yapacağız. Hangi çağda yaşıyoruz, millet uzaya gidiyor, biz gidip sokak arasında tente açıyoruz. Gelecek dönemde bunu bitireceğiz. Mahallelerimizin imarı çıkınca, sizlere sorarak Ataşehir’de ihtiyacı olan en az beş sabit pazar alanını yapacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler